Hollywoodski zvezdniki z najvišjim inteligenčnim kvocientom

28. 1. 2018 | Vir: Lady
Deli
Ashton Kutcher (foto: Getty Images)
Getty Images

Zvezdnikov narava ni obdarila le z dobrim videzom, temveč je bila radodarna tudi pri njihovih možganskih funkcijah. Preverite, kateri so tisti, ki se lahko pohvalijo tudi s svojo inteligenco.

Ashton Kutcher – IQ 160

Marsikdo je presenečen, ko izve, da ima igralec Ashton Kutcher zelo visok inteligenčni kvocient. Nikdar namreč ni veljal za pretirano dobrega ne preveč pametnega igralca. A njegov kvocient je visok kot IQ znanstvenika Stephena Hawkinga. Ashton je obiskoval univerzo v Iowi in je želel diplomirati iz biokemijskega inženiringa. A ga je premamil svet manekenstva in igralstva, zato je opustil študij. Sam pravi, da je takrat imel vizijo, da bo našel zdravilo za svojega težko bolnega brata dvojčka Michaela.

Sharon Stone – IQ 154

Zagotovo ena najlepših igralk je danes 59-letna igralka Sharon Stone. Ni pa samo lepa, je tudi izjemno pametna. Njen inteligenčni kvocient je namreč kar 154. Predvsem moški se je najbolj spomnijo po kultni vlogi v filmu Prvinski nagon, v katerem je med zaslišanjem prekrižala noge in pokazala, da pod obleko ne nosi spodnjih hlačk.

Hollywoodski zvezdniki z najvišjim inteligenčnim kvocientom

Natalie Portman – IQ 140

Natalie Portman je lepa in poleg tega še izjemno nadarjena igralka, katere inteligenčni kvocient znaša 140. Šola ji je na prvem mestu, zato je tudi preskočila premiero svojega filma Vojna zvezd, ker se je morala učiti za zaključne izpite. Na Harvardu je študirala psihologijo, podiplomski študij pa je opravljala celo na univerzi v Jeruzalemu. Dve njeni nalogi so objavili v znanstvenih časopisih, na univerzi Harvard pa je delala tudi kot raziskovalka. Poleg vsega pa še tekoče govori kar pet jezikov.

Hollywoodski zvezdniki z najvišjim inteligenčnim kvocientom

Matt Damon – IQ 160

Tudi Matt Damon je izjemno inteligenten. A njegov imidž ni bil tako načet kot Ashtonov. Spomnimo se ga recimo iz filma Bournova identiteta. Tudi Matt je imel visoka pričakovanja glede svoje univerzitetne izobrazbe. Obiskoval je namreč svetovno priznano univerzo Harvard, a študija ni nikoli dokončal. Prej ga je premamil svet filma. Kot zanimivost povejmo, da je predlog za scenarij za film Dobri Will Hunting napisal kar med uro angleščine.

Hollywoodski zvezdniki z najvišjim inteligenčnim kvocientom

Shakira – IQ 140

Ta drobna kolumbijska pevka je zagotovo ena izmed najuspešnejših in vplivnih žensk v glasbeni industriji. Znana je tudi po tem, da obvlada trebušni ples, kar pogosto vidimo v videospotih njenih pesmi. Tekoče govori angleško, špansko in portugalsko, francosko, pravi pa, da razume tudi katalonščino in arabščino. Njen inteligenčni kvocient je visok in znaša 140.

Hollywoodski zvezdniki z najvišjim inteligenčnim kvocientom

Lisa Kudrow – IQ 154

V kultni nadaljevanki Prijatelji je igralka Lisa Kudrow (54 let) igrala nekoliko zmedeno in ne prav pametno Phoebe Buffay. Malokdo pa ve, da je Lisa v resnici zelo inteligentna ženska z IQ kar 154. Diplomirala je na fakulteti Vassar in postala diplomirana biologinja. Preden je postala igralka, je kar osem let očetu zdravniku pomagala pri znanstvenih poskusih, kako odpraviti glavobole.

Hollywoodski zvezdniki z najvišjim inteligenčnim kvocientom

David Duchovny – IQ 147

Ko nekdo omeni kultno nanizanko Dosjeji X, seveda takoj pomisli na glavnega igralca Davida Duchovnyja (57 let). Igralec se lahko pohvali ne le s tem, da je res odličen v vseh vlogah, ki jih upodobi, temveč da je tudi zelo inteligenten. Njegov inteligenčni kvocient namreč znaša 147. Diplomiral je na univerzi Princeton, in sicer iz angleške književnosti, študij pa je pozneje nadaljeval še na prestižni univerzi Yale. Pravi, da mu manjka še doktorat.

Hollywoodski zvezdniki z najvišjim inteligenčnim kvocientom

Quentin Tarantino – IQ 160

Tudi režiser Quentin Tarantino ima kvocient 160, vendar pa ni končal niti srednje šole. Šolanje se mu je na splošno zdelo povsem nepotrebno in je raje začel delati v kinu, kjer je obiskovalce vodil do njihovih sedežev. Videl je vse možne filme ter ugotovil, da je snemanje filmov tisto, s čimer se bo ukvarjal v življenju. In uspelo mu je.

Hollywoodski zvezdniki z najvišjim inteligenčnim kvocientom

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel