Hrvaškega pevca Ivana Zaka navdihuje pomlad

Hrvaškega pevca Ivana Zaka navdihuje pomlad (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
9. 5. 2017

Vsi gojimo prav posebne spomine na mladost in tudi znani obrazi se ob misli na mlada leta ter spomladanska doživetja le skrivnostno nasmehnejo. Ivan Zak v sebi skriva številne zanimive zgodbice iz najstniških let, ko se je začela njegova velika romanca z največjo ljubeznijo - glasbo. Zanjo je bil pripravljen narediti vse, tudi poprijeti za motiko in lopato.

S pomladjo se prebudijo cvetovi, iz tropskih krajev se vrnejo ptice in izza oblakov nas razveseli sonce. Nad tem letnim časom so navdušeni številni glasbeniki, saj je vir navdiha pri nastajanju novih pesmi.Priljubljeni hrvaški pevec se je tega zavedal že zelo zgodaj, zato je ustvarjanju veliko časa posvetil v najobčutljivejših letih.

"Bivanje v naravi je moj prvi izbor za dober počitek, ne glede na letni čas, če pa bi že moral izbirati, je pomlad zagotovo favoritinja. Prav spomladanski meseci so me navdihnili za pisanje nekaterih najuspešnejših pesmi, nekatere pa so nastale, še preden mi je ljudem uspelo približati glasbo," je razkril Ivan Zak, ki pa si je kljub temu vedno vzel nekaj časa za prijatelje, čeprav morda nekoliko manj kot vrstniki: "Na morje sem vedno odšel s prijatelji in seveda s kitaro, svojo najboljšo prijateljico. Glede na to, da sem bil zelo osredotočen na glasbeno kariero, sem malo manj potoval s prijatelji, kot bi morda lahko. Manj, kot to navadno počnejo mladostniki. Ko pa sem se jim pridružil, smo vedno ustvarili številne nepozabne spomine."

Prav ti so še danes trdno zasidrani v njegovem spominu, povezani pa so tudi s številnimi pomladnimi ter poletnimi ljubeznimi in romancami, zaradi česar glasbenik postane nekoliko skrivnosten. "Zabave je bilo vedno dovolj, vendar naj to za zdaj ostane skrivnost. Rekel bom le, da je krivo morje," z nagajivim nasmehom pojasni pevec, čigar mladost ni bila najbolj običajna. Medtem ko so se številni prijatelji veselo zabavali po klubih, je sam z bendom skrbel za njihovo zabavo na odru.

Kljub temu pa mu je ostalo nekaj časa, ki ga je izkoristil za nočno življenje. "Že v mladih letih sem začel igrati z bendom po različnih klubih, tako da so ti bili bolj moje delovno mesto kot pa kraj za nočne izhode. Seveda je bilo tudi za to dovolj časa. Pesem, ki mi še danes obudi spomine na tisto obdobje, je Jednom kad noć skupine Opća opasnost, ki jo še danes rad zaigram na koncertih, saj mi je zelo ljuba," pove Ivan, ki je tako kot vsi fantje v tistih letih rad opazoval dekleta, pa čeprav zgolj z odra.

Tudi njegove najuspešnejše 'osvajalske' taktike so vključevale glasbila, čeprav se je zanašal predvsem na svoj občutek, in ne na nepisana pravila. "Lahko pa vam zaupam, da sem tudi pri tem računal na glasbo, malo romantičnega igranja na kitaro je hitro osvojilo dekletovo srce," smeje prizna glasbenik, za katerim še danes vzdihujejo številna dekleta.

Zaradi njegovega šarmantnega glasu na koncertih se predstavnicam nežnejšega spola zatresejo kolena. Vendar pa je tudi sam, tako kot preostali najstniki, moral v mladosti opravljati nekatera dela, ki niso bila povezana z glasbeno kariero. S tem si je prislužil denar za snemanje novih pesmi v studiu, s katerimi mu je uspelo očarati poslušalce. "Moja prva študentska služba je bila povezana z vrtnarstvom, saj so se s tem ukvarjali starši, zato sem jim rad pomagal in s tem zaslužil nekaj denarja. Tako sem se zaljubil v ta posel. Če se ne bi ukvarjal z glasbo, bi zagotovo končal v vrtnarskih vodah," svoj priljubljeni hobi razkrije Zak, ki je že od rane mladosti vedel, da bo njegova prihodnost glasbeno obarvana.

Napisala: Nika Arsovski
Fotografije: Helena Kermelj

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story18/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 18/2017

Story 18/2017, od 26. 04. 2017