Hugh Grant ne bi več igral v romantičnih komedijah: "Predebel in prestar sem za to"

Hugh Grant ne bi več igral v romantičnih komedijah: "Predebel in prestar sem za to" (foto: Profimedia) Profimedia
7. 6. 2019

Britanski igralec Hugh Grant je vrsto let veljal za "prvaka" med liki v romantičnih komedijah, a sam nad vlogami v tovrstnih filmih ni več prav navdušen.

Svetovno slavo je dosegel s številnimi uspešnicami, med njimi pa sta vsekakor filma Štiri poroke in pogreb ter Dnevnik Briget Jones. Čeprav je s tovrstnimi vlogami zaslužil večmilijonske zneske, zdaj, pri 58 letih pravi, da nekaterih stvari ne bi ponovil.

Hkrati je obžaloval, da se ni preizkusil tudi v drugih filmskih žanrih. Če bi mu danes ponudili vlogo v romantični komediji, bi jo zavrnil. "Postal sem prestar, preveč grd in predebel za take stvari. Zato danes počnem druge zadeve in se manj sovražim zaradi tega," je dejal igralec. Dodaja, da se je zaradi podobnih vlog počutil kot ujetnik, a visoka plačila so mu očitno olajšala trpljenje. 

"Bil sem srečnež, saj so mi za te filme dobro plačali. Po večini romantičnih filmih se lahko pogledam v oči. Z nekaterimi nisem zadovoljen, a če upoštevam vse skupaj, sem ponosen, saj smo zabavali ljudi. Prav to je naše delo," pravi Hugh Grant.

A kljub temu, da je do svojega videza (neupravičeno) zelo samokritičen, Grant še vedno velja za pravega zapeljivca. Zato bi morda šlo njegove besede pripisati trenutku slabosti, ne pa dejanskemu stanju. Ob tem bi lahko rekli: Hugh, ljubezen se ne dogaja samo v mladosti in ne samo vitkim ljudem, veš? Morda bi bilo dobro, da bi se tudi pri teh letih (in videzu) lotil vloge v romantični komediji - če ne zaradi drugega pa zato, da razbije kakšen predsodek ... Ali dva. Tudi pri sebi.