Hugh Hefner: Imel je zanimivo življenje

Ustanovitelj kultne revije Playboy  (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
17. 10. 2017

Ustanovitelj kultne revije Playboy Hugh Hefner je za seboj pustil veliko praznino, saj svet še žaluje za njim ...

Čeprav bi si mislili, da je seksal že kot najstnik, je priznal, da je prvi seks doživel šele pri 22 letih.
Zadnja leta mu je Crystal nenehno stala ob strani.

Sicer bi lahko rekli, da je doživel lepo starost in veliko lepega. Umrl je pri 92 letih, popolnoma mirno, na svojem domu na Beverly Hillsu, v playboyevem dvorcu in v svoji znameniti pižami. Baje je bil zadnje leto dni zelo bolehen in naj bi tehtal le okoli 40 kilogramov. Kot mladenič je študiral psihologijo in študij končal v rekordnem času dveh let in pol. Zraven je risal stripe in izdajal študentsko humoristično revijo Shaft.

Vseskozi ga je zelo zanimal seks in je raziskal ameriške zakone o spolnosti. Vseskozi je sanjaril, da bo imel svojo revijo. Za izdajo prvega izvoda Playboya mu je mama posodila 1000 dolarjev, čeprav ni verjela v uspeh. In ta je prišel že s prvo številko, na kateri je bila Marilyn Monroe. Prodali so jo v 50.000 izvodih. Bil je december leta 1953. Ob koncu 60. let pa je bil Playboy že najbolj vplivna in najbolje prodajana revija na svetu.

Hugh je bil poročen le trikrat. Nazadnje se je leta 2012 poročil s 60 let mlajšo Crystal Harris, s katero je ostal poročen do smrti. Zaročena sta bila od leta 2010 do 2011, a sta se pet dni pred poroko razšla. No, čez leto dni pa sta spet postala par in tudi šla pred oltar. Crystal je bila playmate dekle decembra 2009, pozneje je podpisala pogodbo z neko glasbeno založbo in tudi dizajnirala kopalke. Za svojo lepoto je skrbela tudi s pomočjo plastične kirurgije, a je leta 2016 odstranila vsadke v prsih, ker so ji povzročali zdravstvene tegobe. Crystal zagotavlja, da je bil Hugh dolgo zelo mladosten, bojda zato, ker je redno zahajal v nočne klube, kakor je rad povedal sam. S Hughom in soprogo je v dvorcu živelo veliko lepotic, ki pa so morala upoštevati veliko pravil. Mamil se niso smela dotakniti in biti so morala vsak dan do 9. ure doma, razen če niso bila z njim okoli.

No, ko je že kazalo, da Crystal ne bo dobila niti ficka, se je izkazalo, da sta podpisala predporočno pogodbo, v kateri je bilo zapisano, da si premoženje deli z njegovimi otroki. Dobila je pet milijonov dolarjev in vilo ob morju. Ni pa znano, kdo bo dobil omaro z njegovimi dvestotimi pižamami v 20 različnih barvah.

Sandra Bratuša