Hugh Jackman je že šestič zbolel za rakom

Hugh Jackman je že šestič zbolel za rakom (foto: profimedia) profimedia
Vir: Lady
28. 2. 2017

Igralec Hugh Jackman res nima sreče z zdravjem, saj je že šestič zapored zbolel za rakom. No, na srečo ne gre za kakšno hujšo obliko raka, temveč za bazalnocelični karcinom oziroma nemelanomski rak, ki se mu pojavlja na nosu.

Prvič mu je bila ta diagnoza postavljena leta 2013, ko je nenavadno znamenje na njegovem nosu opazila njegova žena in ga spodbudila, da obišče zdravnika. Ta je seveda potrdil, da ne gre le za znamenje, ampak za karcinom, ter ga je s posegom tudi hitro odstranil.

Danes tudi zato igralec redno pregleduje svoje telo in hodi na preglede k zdravniku, ki so tudi zadnjo rakavo tvorbo hitro opazili in mu jo odstranili. Igralec pa je, čeprav vajen neprijetne diagnoze, vseeno bil ob njej kar malce šokiran, a ker gre za obliko raka, ki je hitro ozdravljiva, se je hitro pomiril, odšel na poseg in sedaj že okreva v krogu svoje družine.

Vseeno opozarja vse, da naj med gibanjem na prostem svojo kožo zaščitijo s kremo z visokim zaščitnim faktorjem. Sam tega namreč kot mladenič nikoli ni počel, kar je zagotovo prispevalo k temu, da se je na njegovi koži razvil rak.