Hugh Jackman: Obstajajo možnosti, da postane novi James Bond

Hugha krasijo vse odlike, ki so potrebne za vlogo Jamesa Bonda, saj je šarmanten, karizmatičen, prefinjen, mačističnega videza in seksapilen. 
 (foto: Shutterstock) Shutterstock
Vir: Lea
27. 12. 2012

Postavni avstralski igralec Hugh Jackman je bil že leta 2006 v igri za vlogo tajnega agenta z dovoljenjem za ubijanje, a je ta pripadla njegovemu dobremu prijatelju in vrstniku Danielu Craigu. Z uspehom glasbene drame Nesrečniki, v kateri blesti, pa ponovno obstaja možnost, da ga bomo vendarle gledali v vlogi Jamesa Bonda.

Producenti filmov o Jamesu Bondu so do leta 2006, torej v 44 letih, naredili eno samo napako, in sicer leta 1969, ko so za vlogo najpopularnejšega tajnega agenta na svetu angažirali Georgea Lazenbyja. Ta je bil v tej vlogi tako obupen, da je zaigral samo v enem filmu, in ko so že vsi mislili, da se takšna napaka ne more ponoviti, je novi agent z dovoljenjem za ubijanje postal Daniel Craig.

Odločitev o angažiranju svetlolasega in zelo svetlopoltega Angleža niti ne bi bila tako zelo čudna, če ne bi bil njegov konkurent Hugh Jackman! Postavni Avstralec bi bil po mnenju številnih idealen Bond, saj ima absolutno vse njegove odlike – šarm, karizmo, prefinjenost, mačistični videz in seksapil, ki se mu ženske preprosto ne morejo upreti.

Pripadnice nežnejšega spola ga naravnost obožujejo. "Ženske so mi vedno govorile, da jim je všeč moj nasmeh, zadnje čase pa opažam, da jih bolj zanimajo moji 'radiatorji'," pravi zvezdnik, katerega zaščitni znak so čvrste in lepo izoblikovane trebušne mišice.

Pravi moški zna odpreti svoje srce
Vse to pa sploh ni čudno, če vzamemo v obzir, kako je ta žrebec videti pri 44 letih. Na njegovem telesu ni niti sledu o kakšnem odvečnem gramčku ali maščobi, ki je sestavni del večine nas, običajnih smrtnikov. Za šarmantni nasmeh se najbrž lahko zahvali genetiki, do popolnosti oblikovane mišice pa niso zrasle po naključju.

Zaradi njih igralec, visok 189 centimetrov, vsako jutro vstane petnajst do šestih, teče v telovadnico, trenira petdeset minut in teče domov na obilen zajtrk. Ta je zanj hkrati tudi glavni obrok, saj po poldnevu ne uživa ogljikovih hidratov. Naj zveni še tako grozno, a prav disciplina in nenehna odrekanja so mu pomagali, da je imidž simpatičnega dečka iz sosedstva zamenjal za naslov hollywoodskega simbola seksa.

Za povrh njegove izjave odkrivajo, da je tudi sila romantičen, kar še bolj razvnema domišljijo žensk, ki sanjajo, kako lepo bi se bilo stisniti v njegov mišičasti objem: "Pravi moški zna odpreti svoje srce. Čustva in ranljivost pravzaprav kažejo, kako močan si v resnici." Visok, markanten, z vsem srcem predan svoji družini, v prostem času srfa, leta 2008 pa so ga v tradicionalni anketi ameriške revije People izbrali za najbolj seksi živečega moškega na svetu. Je sploh lahko še boljše?

Pripravljen nadomestiti Daniela Craiga
Ko je bil Hugh še mulec, je z očetom redno gledal televizijske prenose podelitve oskarjev. Namesto na številne hollywoodske zvezde pa so bile njegove oči uprte na tiste, ki so predajali kuverte z imeni zmagovalcev in so delali v Price Waterhousu, podjetju, v katerem je kot računovodja delal tudi njegov oče Chris.

In medtem ko je Hugh sanjaril, da bo nekega dne gledal svojega očeta, kako na podelitvi predaja kuverte, si seveda ni mogel niti predstavljati, da se bo nekoč v eni izmed kuvert znašlo njegovo ime. Zdaj to seveda ni več znanstvena fantastika, ampak nekaj, kar se utegne zgoditi že v kratkem. Po pisanju britanskih medijev se namreč utegne zgoditi, da mu bo pripadel prvi prestižni zlati kipec v njegovi karieri, in sicer za vlogo v filmski verziji šova Nesrečniki.

Glasbena drama oziroma muzikal, katerega premiera je bila pred natanko tednom dni v Londonu, je namreč favorit za oskarja v kategoriji najboljšega filma. V angleški prestolnici je poleg Hugha na rdeči preprogi pozirala številčna igralska zasedba, v kateri so med drugim tudi Russell Crowe, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter in Amanda Seyfried.

Hugh ob tem ni skrival, kaj bi zanj pomenila osvojitev zlatega kipca. Pa ne le zato, da bi se lahko pohvalil, da je osvojil oskarja, ki je za vsakega igralca največja čast, ampak se v ozadju skriva še en, zelo pomemben razlog. Če bo film Nesrečniki na oskarjih dejansko požel predviden uspeh, obstaja namreč večja možnost, da bo Hugh naslednji, ki se bo pojavil v zelo želeni vlogi najbolj slavnega tajnega agenta na svetu Jamesa Bonda.

Kot smo omenili, je bil kandidat za to vlogo že pred šestimi leti, a takrat je bil zaseden, saj je imel ogromno dela s snemanjem domišljijskega akcijskega trilerja Možje X na začetku: Wolverine.

"V tistem času to ni bilo zame, a ko sem videl Daniela v filmu, sem pomislil, da bi morda moral pokazati večje zanimanje za to vlogo. Toda z Danielom sva velika prijatelja in mislim, da nihče ni mogel bolje utelesiti Bonda," je dejal Jackman in se pošalil, da se utegne zgoditi, da bo že kmalu prejel povabilo, da bi zaigral Bonda, ker je Daniel, ki je, ravno tako kot Hugh, rojen leta 1968, vendarle že prestar za to vlogo: "Jaz bom samo čakal. Dobra stvar, kar se tiče Daniela, pa je ta, da je zdaj star 62 let, kajne? Razpada po šivih, zato sem mu že povedal, da sem pripravljen na vlogo, ko bo pripravljen oditi."

Priporočamo