Igralec z velikim srcem: Vrsto let je na skrivaj doniral bolnišnicam!

Keanu Reeves (foto: Mark Dunne / vir: flic.kr/p/6YP53y) Mark Dunne / vir: flic.kr/p/6YP53y
18. 12. 2018

Zvezda trilogije Matrix, Keanu Reeves, ima že nekaj časa svoj humanitarni sklad, zdaj pa se je še izvedelo, da je Reeves v zadnjih letih doniral milijone dolarjev otroškim bolnišnicam.

Igralec in režiser, 54-letni Keanu Reeves, v Hollywoodu velja za enega prijaznejših in skromnejših zvezdnikov. Čeprav je tudi v preteklosti pomagal tistim, ki potrebujejo pomoč, je zdaj še odjeknila novica, da je veliko denarja namenil otroškim bolnišnicam.

Take poteze znanih so pogosto razumljene kot svojevrstna reklama oziroma dejanja, s katerimi se v javnosti predstavljajo kot dobrodelneži. Keanu pa je dejansko izjema: že vrsto let finančno pomaga pomoči potrebnim, a s tem se v javnosti nikoli ni pohvalil.

Sicer pa je tudi zvezdnik v  svojem življenju doživel veliko hudega - že leta 1999 se je soočil s hudo tragedijo, saj je njegovo dekle Jennifer Syme rodilo mrtvega otroka. Dve leti po tem je umrla v prometni nesreči. V 90-ih letih pa je njegova sestra Kim zbolela za levkemijo, kar je zagotovo še ena izkušnja, ki ga je vzpodbudila k dobrodelnosti.

Priporočamo