Igralka Meghan Markle je dekle s številnimi talenti

Igralka Meghan Markle je dekle s številnimi talenti (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
16. 1. 2017

Meghan že vse od leta 2011 občudujemo v seriji Suits, v kateri upodablja lepo Rachel Zane. A to je tudi vse, kar smo do sedaj o njej vedeli. Morda bi tako tudi ostalo, če ne bi vmes posegla usoda in ji na pot postavila princa Harryja, s katerim sta zadnjih nekaj mesecev v razmerju.

Prav to je bil namreč razlog za to, da je Meghan čez noč postala ena najbolj iskanih žensk letošnjega leta v spletnem brskalniku Google. Priznamo, 'poguglali' smo jo tudi mi in odkrili, da Meghan ni le še ena igralka, temveč ženska s številnimi talenti in ambicijami, ki jih uspešno uresničuje. Vas zanima, kaj vse še počne poleg igranja? Presenečeni boste ...

Bolj kot igranje jo je privlačila politika

Petintridesetletna Meghan je bila rojena 4. avgusta v Los Angelesu v Kaliforniji očetu Thomasu in mami Dorii. Njeno odraščanje je bilo preprosto in lepo, a se je med njim ves čas srečevala z rasno diskriminacijo. Meghan je namreč mulatka, saj je njen oče belec, mama pa črnka. A vseeno je bilo dekle vedno zelo ponosno na svoje korenine in meni, da je zrasla v močno, samozavestno žensko mešane rase.

Meghan je kot mladenka veliko časa preživela v filmskih studiih, saj je njen oče Thomas kot direktor fotografije sodeloval pri seriji Married ... with children. Zato je že takrat sumila, da bo tako ali drugače pristala v šovbiznisu. Vseeno si ni želela postati igralka, saj se ji je to za dekle iz Kalifornije zdelo preprosto preveč stereotipno, poleg tega jo je vedno privlačila politika. Zato se je po srednji šoli vpisala na univerzo Northwestern, na kateri je študirala in kasneje tudi diplomirala iz gledališča in mednarodnih odnosov. Zatem se je zaposlila v diplomaciji in nekaj časa celo delala na ameriškem veleposlaništvu v Argentini. Morda bi v tem poslu celo ostala, a so jo na zabavi odkrili iskalci talentov in ji življenje obrnili na glavo. A uspeh nikakor ni prišel čez noč ...

V prostem času rada kuha in potuje

Meghan je dekle tisočih talentov, zato so igranje, kaligrafija, pisanje in moda le nekateri izmed mnogih, ki jih razvija. V prostem času počne še nešteto drugih stvari. Sama pravi, da odlično kuha, svoje mojstrovine pa pogosto pokaže na družbenem omrežju Instagram, na katerem ji sledi kar 1,4 milijona oboževalcev. Poleg kuhe Meghan rada tudi kaj dobrega poje – ob domači kuhi rada preizkuša tudi dobrote svetovne kuhinje, kar pogosto počne na potovanjih, ki jih prav tako obožuje.

Meghan veliko svojega časa posveča tudi humanitarnim dejavnostim – je globalna ambasadorka za organizacijo World Vision Kanada, ki pomaga revnim in podhranjenim otrokom po svetu. Pogosto sodeluje tudi z Združenimi narodi, leta 2014 je tako na primer sodelovala v kampanji za enakost spolov. Ne nazadnje je igralka tudi strastna zagovornica pravic živali in tudi sama ponosna lastnica dveh kužkov – Bogarta in Guya, ki ju je posvojila iz zavetišča v Los Angelesu.

Ob igranju si je denar služila s kaligrafijo

Igralska kariera lepe Meghan se je začela leta 2002, a sprva le z manjšimi vlogami v serijah, kot so General Hospital, Knight Rider, CSI: NY, Castle in Fringe. Nastopila je tudi v nekaj filmih, med drugim Remember me in Horrible Bosses. A ker ji igranje sprva ni prinašalo veliko denarja, je moralo dekle ob tem opravljati dodatna dela. In verjeli ali ne, Meghan je odlično služila kot kaligrafka, saj je znanim obrazom, kot sta Robin Thicke in Paula Paton, ter tudi modni hiši Dolce & Gabbana pisala vabila, čestitke, pisma in še kaj.

No, svoje delo je morala postaviti na stranski tir, ko se ji je leta 2011 ponudila priložnost, da zaigra v vlogi pravnice Rachel Zaine v seriji Suits, zaradi česar se je tudi preselila v Toronto, kjer se serija snema. A lepotička se tukaj ni ustavila. Poleg uspešne igralske kariere je namreč osnovala tudi svojo spletno stran o življenjskem slogu The Tig, katere glavna in odgovorna urednica je, pogosto za stran napiše tudi kakšen članek. S kanadsko modno hišo Reitmans je oblikovala tudi linijo ženskih in športnih oblačil. A to še ni vse!

Se bosta s Harryjem res kmalu zaročila?

O ljubezenskem življenju lepe Meghan ni veliko znanega, saj igralka svojih romanc nikoli ni obešala na veliki zvon. Njena najresnejša zveza s producentom in menedžerjem Trevorjem Engelsonom, s katerim sta bila skupaj vse od leta 2004, je bila leta 2011 kronana s poroko, le tri leta kasneje pa se je par že ločil. Zatem so igralko povezovali z golfistom Roryjem Mcllroyem, pa z enim od boljših in tudi priznanih chefov v Torontu, čigar ime žal ni znano. A kot kaže, ne ena ne druga zveza ni bila toliko resna, da bi se razvila v kaj trajnejšega. A se je v resno razmerje zelo hitro razvila njena romanca z angleškim princem Harryjem, s katerim sta se spoznala letošnjo pomlad. Čeprav je par v razmerju na daljavo, se pogosto vidita, princ je svoje dekle predstavil tudi ožjim članom družine – bratu Williamu in njegovi ženi Kate ter očetu, princu Charlesu. In čeprav dekleta kraljici Elizabeti še ni predstavil, naj bi bila ta vseeno zelo vesela, da si je princ končno našel pravo dekle zase. Kot kaže, je zveza para že sedaj zelo resna in mnogi že ugibajo, da bi se zaljubljenca lahko tudi prav kmalu zaročila. Kdo ve, morda bo res tako.

Tina Ambrožič

Priporočamo