Igralska družina Masterson: Scientologija jih je ločila od očeta

Vir: Lea
11. 8. 2015

Nekdanji avstralski zvezdnik ragbija Joe Reaiche je zasedal enega najvišjih položajev v scientološki cerkvi, pripadal je celo njeni elitni enoti Sea Organization, ko je pretrgal vezi s to sekto, pa je kot eden redkih spregovoril o tem, kar je doživljal kot njen član ...

Igralska družina Masterson: Scientologija jih je ločila od očeta Profimedia

Alanna, Jordan, Danny in Christopher Masterson, vsi po vrsti znani po vlogah v priljubljenih serijah, so za Joeja mrtvi.

Igralska družina Masterson: Scientologija jih je ločila od očeta Profimedia

Joe Reaiche trdi, da člani scientološke vere, ki ji je nekoč pripadal, njegovim otrokom prepovedujejo stike z njim.

Tokrat je Joe Reaiche pozornost javnosti vzbudil s trditvijo, da so njegovi slavni otroci, 27-letna Alanna, ki igra v seriji Živi mrtveci, 29-letni Jordan, junak humoristične serije Komaj živ, in 39-letni Danny ter 35-letni Christopher, ki ju poznamo iz humoristične serije Oh, ta sedemdeseta, zanj 'kot mrtvaki'.

Vsi so se znebili očetovega priimka in uporabljajo maminega, Masterson, Joe pa za to obtožuje prav scientološko cerkev, ki ji je nekoč pripadal, in trdi, da je scientologija njegovim otrokom povsem sprala možgane.

Ker je Joe svoji družini postavljal številne nerazumne omejitve in nad njo izvajal psihični teror, so ga pred več kot desetimi leti prisilno ločili od soproge Carol Masterson in otrok. In to po zaslugi scientološke cerkve, kot trdi zdaj. Njegovi otroci – mimogrede, njegova biološka otroka sta le Alanna in Jordan, Danny in Christopher sta se namreč rodila v Carolinem razmerju z zavarovalniškim agentom Petrom Mastersonom – so po njegovem mnenju sicer 'pridni mulci', a zanj že 'davno mrtvi'.

Ta 57-letni Avstralec, nekdanji zvezdnik ragbija, trdi, da so scientologi njegovim otrokom prepovedali, da bi navezali stik z njim in da bi se odzvali na njegove poskuse navezave stikov. Pravi, da se je vse skupaj začelo v času, ko je še pripadal sekti in začel dvomiti o njihovih trditvah o telekinezi. Člane sekte obtožuje, da so ga zaradi teh dvomov ločili od družine, njegove otroke pa prepričali, da je slab človek, in jim prepovedali kakršnokoli komunikacijo z njim.

Ponosen oče

Joe je v scientološki cerkvi pristal po koncu uspešne športne kariere, ko ga je navdušil povsem naključen pogovor z neznanko na ulici. Pot ga je popeljala do samega vrha te organizacije, ko je postal radoveden in začel postavljati vprašanja, pa so mu – kot trdi – odvzeli družino.

"Takrat sem bil za njih velika riba, športni zvezdnik, kot je bil pozneje na svoj način Tom Cruise," pojasni za britanski tabloidni dnevnik Daily Mail in doda: "Otroke pogrešam, a ničesar ne morem storiti. Sprali so jim možgane in jih prepričali, da predstavljam grožnjo njihovi veri. Rad jih imam in ponosen sem nanje, a jim tega ne morem povedati, ker so prepričani, da sem nevaren zanje. Jaz pa jih ne morem prepričati o nasprotnem, o resnici. Res so jim povsem sprali možgane."

Priporočamo