Ima princ Charles konkurenco? Bitka za prestol

Ima princ Charles konkurenco? Bitka za prestol (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
19. 3. 2017

Na angleškem dvoru vlada pravilo primogeniture, po katerem na prestol sede najstarejši kraljičin sin, ki je v tem primeru princ Charles, sin kraljice Elizabete II. Vse lepo in prav, če se ne bi javil Američan, ki trdi, da prestol in s tem naziv kralja pravzaprav pripada njemu.

Allan Evans iz Wheat Ridgea, ki je v ameriški zvezni državi Kolorado, je namreč v časniku The Times objavil oglas, v katerem trdi, da je neposreden potomec Cunedde Wledinga, ustanovitelja kraljestva Wales.

Čeprav ni omenil, da bi v rokah imel kakršnekoli dokumente, s katerimi bi lahko svoje sorodstvene vezi z britansko kraljevo družino tudi dokazal, vseeno namerava zahtevati vse, kar mu naj bi kot potomcu te družine pripadalo – torej ne le premoženje in plemiški nazivi, temveč tudi pravico, da zasede prestol in postane kralj.

Zatrjuje pa, da je toliko uvideven, da bo na tega sedel šele po smrti kraljice Elizabete II. Kaj o njegovih trditvah pravi britanska kraljeva družina, ni znano, saj uradne izjave še niso podali in je najverjetneje tudi ne bodo. Prepričani pa smo, da so se tako kot številni, ki so oglas prebrali, ob njem dobro nasmejali.

Priporočamo