Indira Levak: Čas je za nove izzive

Indira Levak: Čas je za nove izzive (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
24. 6. 2017

Pevka Indira Levak po 20 letih končuje veliko poglavje svoje glasbene kariere, ki si jo je ustvarila kot pevka skupine Colonia, in nadaljuje samostojno pot.

S Colonio je ustvarila čudovito zgodbo in pustila svoj pečat. A tukaj se zgodba ne konča! Indira nam je zaupala, kaj jo žene in kako se bo lotila novih glasbenih izzivov, ki se jih že neizmerno veseli.

Story: Indira, po 20 letih ste se odločili za samostojno pot. Kaj se je zgodilo?

Čas je za nove izzive in kot pravijo: Zdaj ali nikoli! Že dolgo razmišljam o samostojni karieri in preprosto sem začutila potrebo po sodelovanju z novimi avtorji. Do danes sem prepevala zgolj pesmi, ki jih je napisal Boris Đurđević, zdaj pa si želim začutiti novo energijo. Da slišim, kako razmišljajo in mislijo drugi avtorji. Zelo sem navdušena nad pesmimi, ki čakajo, da jih zapojem. Vendar pa to ne pomeni, da ne bom prepevala pesmi, ki so zaznamovale mojo dosedanjo kariero!

Story: Je bila ta odločitev težka?

Ni preprosto napisati konca neke zgodbe, še posebej takšne, ki je trajala 21 let. Ampak mislim, da je to tudi dober korak zame. V življenju moraš enostavno narediti korak naprej in stopiti iz svojega območja udobja. To navadno potegne najboljše iz človeka. Moje občinstvo ve, da bom še naprej delala odlične koncerte, ki jim bodo namenjeni. Prihaja poletje in zdaj se bomo pogosto družili!

Colonia

Story: Pred kratkim ste v Zagrebu praznovali tudi 20. obletnico. Ste že takrat vedeli, da bo te zgodbe kmalu konec?

To je bil koncert spominov. Bila sem na odru s plesalci in moje občinstvo je z mano dihalo kot eno. Boris ni prišel na ta koncert. Ni skrivnost, da že dolgo delujem kot samostojni izvajalec, in pri tem ne bo bistvene spremembe. Občinstvo se mora navaditi zgolj na to, da na plakatih več ne bo pisalo Colonia, ampak Indira.

Story: Z Borisom Đurđevićem ste kot Colonia objavili 12 albumov. Kaj vam to pomeni na osebni ravni?

Zelo sem ponosna na vse naše albume. Boris je pisal pesmi, ki sem jim dala življenje in dušo. Ponosna sem na to, kar smo ustvarili in dosegli. Marsikdo ni verjel, da bo to trajalo dlje od enega leta! (smeh)

Story: To novico ste pred kratkim delili z mediji. Kako pa so jo sprejeli vaši oboževalci?

V bistvu zelo dobro, in sicer ravno zato, ker so se že navadili, da sem na odru vedno sama. V številnih televizijskih oddajah so me voditelji napovedovali kot Indiro, in ne kot Colonio. Nekateri so pomislili, da se bo zdaj vse spremenilo, ampak so hitro ugotovili, da je Indira še vedno ista. Lahko sem samo še boljša, ker imam nov veter v hrbet in ekipo ljudi, ki delajo in pripravljajo odlične pesmi.

Story: Kljub vsemu ste bili v skupini prav vi vodilni glas. Kako bo zdaj videti vaša nadaljnja glasbena kariera?

Še veliko boljša bo in vse bo tako, kot si želim! (smeh) Navdušujejo me nova energija in ideje avtorjev, s katerimi sodelujem. Zelo se veselim vsega, kar sledi, in še posebej sem vesela, da imam podporo občinstva. Zato se jim na tem mestu zahvaljujem za vse.

Story: Dejali ste, da boste zdaj uresničili svoje neizživete sanje. Nam zaupate, kakšne?

Počakajte še malo. Še vedno sanjam, izbiram in si želim ... Zdaj, ko je narejen prvi korak za samostojno kariero, so se sanje začele uresničevati! Pripravljam novo pesem, od katere veliko pričakujem!

Story: Colonia se poslavlja, prihaja Indira. V kakšni smeri boste nadaljevali glasbeno kariero?

Ista smer, le drugo ime! To je edina sprememba. Na koncertih bom še naprej nastopala s plesalci in didžejem, prepevala največje hite, ki sem jim dala dušo v teh 21 letih, in seveda nove pesmi, ki prihajajo. Na odru bodo enaka energija, nasmeh in zabava z Indiro!

Indira Levak

Story: Ali vaš mož podpira vaše odločitve?

On je moja največja podpora, ki mi nenehno stoji ob strani! Miro je bil zadnji dve leti menedžer Colonie, zdaj bo moj menedžer in vodja. Ima že načrt in vem, da sem v najboljših rokah!

Story: Glede na to, da je pred vrati poletje, kaj vas čaka in kje boste preživeli proste trenutke?

Čaka nas veliko dela in dogovorjenih imamo že veliko nastopov. Zagotovo pa se bo našlo nekaj časa za počitek in dopust. Z motorjem bova raziskala Grčijo in tega se zelo veseliva. Poslala vama bova razglednico! Vse ostale informacije o koncertih pa lahko najdete na Facebooku na strani Indira Icolonia Forza. Dragi moji, ljubi vas Indira!

Napisala MIMA
Fotografije Osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story25/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 25/2017

Story 25/2017, od 15. 06. 2017