Indira Levak: “Moj zaščitni znak so 15-centimetrske petke”

Indira Levak: “Moj zaščitni znak so 15-centimetrske petke” (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Story
5. 11. 2016

Pevka Indira Levak že vrsto let ustvarja v skupini Colonia z Borisom Đurđevićem. V tem času je Colonia izdala 12 albumov in trenutno se pripravlja na 20. obletnico, ki bo 5. novembra v Zagrebu.

Story: Pred vami je velik koncert v Zagrebu, kjer boste zaznamovali 20 let glasbenega ustvarjanja. Kako bi opisali prelomnice, ki so se zgodile na tej poti?

V naši glasbeni karieri jih je bilo veliko. Začrtali smo si pot in po njej varno pluli vsa ta leta. Nismo veliko odstopali od svojega sloga, saj je Colonia ostala zvesta ognjenemu pop-dance ritmu, ki ga naša publika zelo rada posluša in številčno spremlja na koncertih. Prav to nas zelo osrečuje in tako vemo, da smo na pravi poti.

Story: Kaj lahko pričakujemo na koncertu v Zagrebu?

Na velikem slavnostnem koncertu, ki bo 5. novembra v mali dvorani Doma Sportova v Zagrebu, bo Colonia zaznamovala 20 let delovanja in pričakujete lahko veliko dobre energije, ki jo vedno znova prenesemo na poslušalce. Seveda glasba v živo z enim od najboljših bendov iz Hrvaške, ki bo nekoliko umiril tisto, česar smo vajeni od Colonie. (smeh) Izvedli bomo skladbe v akustični verziji, del koncerta pa bo posvečen tamburici. Kljub vsemu smo Slavonci in tega ne bomo zanemarili. Sceno bodo popestrili naši izvrstni plesalci, ki pripravljajo pravi spektakel. In seveda bo še vrsta drugih presenečenj. Pridite in bodite del velike rojstnodnevne zabave. Zagreb ni tako daleč! (smeh)

Story: Vašo glasbo seveda spremljajo številni slovenski oboževalci. Kaj vam pomeni ta razpon, da ste prisotni tudi v Sloveniji?

Res je in v veliko veselje mi je, da našo glasbo spremlja tudi meni zelo ljubo slovensko občinstvo, ki se prav tako zelo rado veseli. Znano je, da se v naši regiji hrvaška glasba zelo posluša in da je veliko zanimanja za hrvaške izvajalce, kar nas prav tako razveseljuje. Veliko bi mi pomenilo, če se boste v čim večjem številu udeležili našega slavja, in tudi mi obljubljamo, da se bomo v prihodnje radi odzvali povabilom in nastopom v nam dragi Sloveniji.

Story: Vrsto let navdušujete s številnimi hiti. Kaj vas žene pri ustvarjanju dobre glasbe?

Prav imate. Teh 20 let naše kariere je minilo zelo hitro, in ko se spomnim, mi vse deluje precej neresnično, saj sem v duši še vedno majhna deklica. (smeh) Vesela sem, da nas publika išče oz. spremlja tako doma kot tudi v Srbiji, Črni gori, BiH in seveda v Sloveniji. To je potrditev, da smo na dobri poti, na kateri nas vodi nevidna sila. Kot tudi moja energija, ki mi jo je podaril dragi Bog, in zahvaljujem se za vse, kar imamo.

Story: Dvajset let je dolga doba. Kateri so bili mejniki Colonie in kateri vaši osebni?

Zelo dolga je ta doba in hkrati me to spominja na moja leta, ki so v tem času odhitela mimo in konec koncev niso zanemarljiva. (smeh) Mislim, da me držita pokonci prav ta moja energija, o kateri sem že govorila, in seveda ljubezen do glasbe, ki se čuti v vsakem našem hitu. To je glavni dejavnik celostnega uspeha Colonie in publika to zna prepoznati. Občuti se v naših pesmih, ki jih uspešno prenašamo na mlajše generacije. To je za nas največja nagrada.

Story: Poleti ste predstavili pesem Lei lei, plesni hit, ki se je zavihtel na radijske postaje. Kaj vas čaka jeseni? S čim boste postregli poslušalcem?

Pred slabim mesecem dni smo objavili novo pesem Zlatni dvori, ki jo izvajamo s Slavonia bandom. To je pesem, v kateri je skozi naš pop aranžma v ospredju zvok tamburice. Je prav tako uvodna pesem v priljubljeni TV-seriji, ki se prav tako imenuje Zlatni dvor. Poslušalci so jo odlično sprejeli, saj se je zavihtela na vrh glasbenih lestvic. Sicer ima Colonia veliko hitov, ki jih publika na koncertih prepeva, tako da nimamo skrbi, ko pripravljamo seznam pesmi za nastope. Radi se pošalimo, da imamo toliko hitov, da četudi nehamo pisati nove, lahko s tem ustvarjamo še dolgo ... res dolgo.

Story: Kako pa je bil sprejet vaš zadnji album Feniks?

Feniks je naš 12. album in poslušalci so ga izvrstno sprejeli. Včasih se je težko prekositi, ko imaš že toliko uspešnih hitov, za katere sem si vedno znova mislila, da so se dotaknili neba. In potem se vprašaš, kako bi lahko naredil nekaj še bolje? Ampak publika je tista, ki narekuje in ki jo pazljivo spremljamo. Dokler bodo želeli pesmi Colonie, tako dolgo bomo ustvarjali.

Story: Spremljamo vas lahko tudi v glasbenem šovu The Voice. Kako doživljate mlade glasbenike?

The Voice je veliko priznanje mojemu glasbenemu delu in glasbeni karieri. Sesti v vroč stol ob vrhunskih glasbenih kolegih, kot so Tony Cetinski, Jacques Houdek in Ivan Dečak, je velika čast in odgovornost. Pritisk, da nekoga ne prezreš ali spustiš nekoga, ki si tega ne zasluži, je velik. Vedno moram biti stoodstotna prepričana o svoji odločitvi, in to ni vedno lahko. Mislim, da se od ostalih glasbenikov razlikujem po svoji energiji, ljubezni do vseh ljudi brez zadržkov.

Story: Kaj odlikuje Colonio? S čim se razlikujete od ostalih glasbenikov?

Nikoli se ne želim primerjati z drugimi. Mi imamo svoj stil, ki ga negujemo že vrsto let, in odgovornost imamo tudi do publike, v smislu, da se v vseh teh letih nismo spremenili. In tudi ne prilagodili, ko so bile kakšne stvari popularne. Mislim, da ljudje to cenijo. Predvsem to našo doslednost in prav slednja je pomembna tudi meni.

Story: Vedno znova presenečate z zanimivimi stajlingi. Kdo skrbi za vaš videz in v kakšnih oblačilih se počutite najbolje?

Modno sem se izpopolnila skozi leta in postala sem veliko bolj dosledna. Obožujem krila in obleke do kolen. Obvezne pa so tudi 15-centimetrske petke, ki so postale že moj zaščitni znak. Najpogosteje izbiram domače modne oblikovalce in tako dam priložnost tudi njim, da predstavijo svoje delo. Moja priljubljena oblikovalka je Kristina Burja, ki živi v Sloveniji, dela pa v Zagrebu in s katero uspešno sodelujemo že nekaj let. Odlično se razumemo in ona najbolje ve, kaj mi pristaja in ustreza.

Story: Prisegate na drage blagovne znamke ali je v ospredju pri vas kvaliteta, sorazmerna s ceno?

Glede tega sem zelo preprosta. Kupim tisto, kar mi je všeč in mi dobro pristaja. Lahko stane veliko ali malo. Če mi je v tistem trenutku všeč, si to privoščim. Nikakor pa ne sledim izključno modnim znamkam.

Napisala MIMA
Fotografije Osebni arhiv

Značke: Indira Levak
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story45/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 45/2016

Story 45/2016, od 03. 11. 2016