Ivan Herceg: Najbolj zaželen moški na Hrvaškem

Ivan Herceg (foto: Nova TV) Nova TV
Vir: Nova
20. 6. 2012

Če pogledamo katerokoli lestvico najbolj zaželenih moških na Hrvaškem, na vseh kraljuje Ivan Herceg. Uspešnega igralca dobro poznamo tudi pri nas, saj ga na Pop TV spremljamo v vsakodnevnih peripetijah najslavnejše hrvaške družine v tem času. Pa mu zato torej ne recimo Ivan, ampak Jakov. Jaša Zlatar.

Tako mu namreč zaradi neverjetnega uspeha, ki ga tako na Hrvaškem kot po drugih državah nekdanje Jugoslavije žanje nadaljevanka iz domače produkcije sosedov, zdaj rečejo vsi. Tudi prijatelji! Kar Jakov. Nadaljevanka je namreč zares našla pot med gledalce, kar se odraža tudi v Ivanovem novem vzdevku.

»Kar se dogaja z Larino izbiro, je naravnost neverjetno. Čeprav serija ni prvi uspešni projekt, pri katerem sodelujem, pa je milo rečeno fenomenalen,« pravi. Takšnega uspeha kljub želji ni pričakoval nihče iz ekipe, zato so seveda toliko bolj veseli. Ivan, ki ima za seboj že lepo kilometrino na televizijskih zaslonih in gledaliških odrih, je s svojo vlogo, ki je mimogrede tudi glavna moška v seriji, ob soigralki Doris Pinčić najbolj priljubljen, predvsem pri gledalkah.

»Lik, ki ga igram, je preprosto tak, da ga moraš imeti rad, čeprav ima poleg dobrih lastnosti tudi kakšno napako, tudi zmoti se kdaj, tudi njemu niso prihranjeni dramatični trenutki. Če bi posplošil, bi lahko rekel, da je takšnih ljudi med nami nešteto,« meni.

Z Laro le prijatelja

Poleg priljubljenosti in delovnega tempa mu je serija prinesla tudi oznako moškega seks simbola. »Takšno podobo o meni so naredile vloge, ki jih igram, in predvsem mediji. Sam se ne vidim tako. Prej bi rekel, da sem zasebno takšen, kot še veliko drugih moških, morda celo malce dolgočasen. A glede na intenzivnost in pestrost poklica imam zasebno rad mir. Če me vidijo kot seks simbol, tudi prav. To pomeni, da dobro opravljam svoje delo. Verjetno pa bi bil kdo tudi razočaran nad tem, da sem zasebno drugačen. Tudi Filip, v vlogi mojega polbrata Dinka, velja za odličnega glavnega moškega negativca serije, vendar zaradi tega še ni hudobec,« pravi o predalčkanju na podlagi vlog.

Najpogosteje ga sprašujejo, ali sta s soigralko Doris Pinčić, ki igra Laro, tudi zasebno par. Pa nista. Kot z drugimi se je med snemanjem tudi z njo spoprijateljil, družijo se, zasebno pa je njegova izbranka druga. Imena sicer ne omenja, pove pa, da je tista, kateri je trikrat ali štirikrat šel dvorit kar 500 kilometrov daleč! Zato verjetno ni presenečenje, da sta si z Jakovom zares v marsičem podobna!