Ivan Zak: Najbolje se počuti doma

Ivan Zak: Najbolje se počuti doma (foto: Hrvoje Jelavić/Pixell) Hrvoje Jelavić/Pixell
Vir: Story
8. 9. 2016

Pred nami se je dvigoval šibeniški most, pod nami pa se je penilo kristalno čisto Jadransko morje. Na povabilo priljubljenega hrvaškega pevca Ivana Zaka smo se namreč vkrcali na jahto in se prepustili nežnemu vetru, ki nam je mršil lase, ter soju svetlobe sončnega zahoda. Kljub poletnemu vzdušju pa so naše misli odtavale v zimske dni, saj bo pevec 11. februarja nastopil na velikem koncertu v zagrebški Areni.

"Uf, največji izziv bo sploh napolniti tako veliko prizorišče, kot je Arena, saj gre za največji koncertni prostor v tem delu. Dogodek, kot je ta, pomeni krono kariere, priznanje za dosedanji trud in delo," o največjem koncertu prihodnjega leta razmišlja Ivan Zak, ki želi občinstvu ponuditi vse, tudi sebe. Za poseben spektakel bodo poskrbeli tudi številni gostje, ki se bodo zvrstili na odru, in prav posebni tehnični učinki. "Tudi visoko razvita tehnika bo veliko pripomogla k bolj doživeti izkušnji koncerta. Zame so najpomembnejša čustva, saj bi rad, da se koncert obiskovalcev dotakne. Želim jim podariti noč, ki se je bodo spominjali," o najpomembnejši noči v njegovi glasbeni karieri z raskavim glasom pove šarmantni pevec. Prav zato bo na odru prisoten tudi kanček pozitivne treme, ki je v karieri glasbenika še kako dobrodošla. Priprave na koncert bodo stekle v tem mesecu, saj jih čaka kar nekaj mesecev trdega dela. Med drugim bo treba predelati nekatere stare Ivanove pesmi, k sodelovanji privabiti številne glasbene goste in nabrati dovolj kondicije. Vendar ne v športnem smislu, saj energijo in moč pevec črpa kar iz občinstva. Nadvse namreč ceni energijo, s katero se publika odzove na njegove pesmi, saj se po njegovem mnenju ta ne more primerjati z ničimer. Ozračje pa bo februarja obarvano tudi v valentinovo, zato bo koncert še kako primeren tudi za vse zaljubljence.

Glasba ga na njegovi življenjski poti spremlja že vse od malih nog, kljub temu pa uspe v tednu najti nekaj časa za kratek odmor, s katerim si napolni baterije. Njegovi vikendi so čez leto napolnjeni s koncerti, poleti pa pogosto nastopa tudi med tednom. "Letos sem tako nekaj časa preživel na jahti v Skradinu, kjer sem ustvarjal pesmi. Za pravi poletni dopust pa nimam časa, saj je moj urnik precej natrpan," priznava Ivan, ki je v letos želel svoje rodno Jastrebarsko za nekaj tednov zamenjati za čudovito hrvaško obalo. Tudi v domačem kraju je našel svoj skrivni kotiček, kjer lahko ustvarja in se prepusti mislim. "Obožujem naravo, zato se pogosto odpravim na Piješevico, planino, kjer preživim svoj prosti čas in napišem nekaj pesmi. Najbolje se sicer počutim doma, pa vendar sem se letos odločil, da nekaj časa preživim na morju," nam je zaupal pevec, ki je že kot majhen fantič oboževal jahte. Na družinskih počitnicah je tako pogosto opazoval jahte in jadrnice, zato se je letos povsem spontano odločil za spremembo. "Le redko spakiram kovčke in odidem na poletni dopust, pa vendar je sprememba okolja vedno dobrodošla. Kljub bližini morja pa nisem zajadral v poletne tematike pesmi, saj menim, da melodij ni mogoče ustvarjati glede na letni čas," je prepričan priljubljeni pevec.

"Sem človek, ki obožuje določene jutranje rituale, ne glede na to, ali sem v hotelu ali pa doma. Rad se zbujam bolj pozno, potem pa si vzamem čas za sončenje, plavanje in pa kavo ali dve," pevec razkrije svoj poletni urnik na jahti. Kljub veliki ljubezni do plovil pa izpita za čoln ne namerava narediti. Rajši se prepusti spretnim navigacijskim sposobnostim skiperjev, kot pa da bi se sam ukvarjal z vožnjo. Tako smo v varen pristan pripluli tudi mi, v zavetju simpatične ribiške restavracije pa smo si privoščili obilno večerjo. "Nisem velik oboževalec rib, precej raje posežem po mesu," nam je med glavno jedjo še priznal Ivan Zak, ki se je prepustil prijetnemu vzdušju in zbrani družbi sproščeno zaupal tudi nekaj glasbenih dogodivščin iz koncertov. Po prijetnem večeru smo se počasi domov odpravili tudi mi in zapustili prečudovito okolico Narodnega parka Krka, vendar pa nas je vonj po morju spremljal vse do Ljubljane.

Napisala Nika Arsovski
Fotografije Hrvoje Jelavić/Pixell

Značke: Ivan Zak
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story37/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 37/2016

Story 37/2016, od 08. 09. 2016