Ivan Zak: Rad ima dobre avtomobile

Ivan Zak: Rad ima dobre avtomobile (foto: Hrvoje Jelavič) Hrvoje Jelavič
Vir: Nova
17. 9. 2016

Najsi bodo planine ali morje, hrvaški pevec Ivan Zak je velik oboževalec narave. V prav posebnem spominu pa mu bo ostal gorenjski biser, Bohinjsko jezero, kjer je v začetku poletja posnel tudi novi spot za pesem Meni sa tobom. 

Poletni hit bo mogoče slišati tudi na velikem februarskem koncertu v zagrebški Areni, kjer bo glasbenik nastopil v okviru valentinovega.

Vaša glasbena pot vas pogosto zanese v Slovenijo. Snemanje spota in številni koncerti poskrbijo, da ste pogosto v stiku s slovenskim občinstvom in predvsem slovenskimi dekleti. Nazadnje je v spotu nastopila tudi lepotička Nataša Naneva. Kaj pa sami mislite o Slovenkah?

Uf, Slovenke ste vesele in spontane punce. Predvsem rade pa imate tudi dobro glasbo in prepoznate kvalitete glasbe, ki morda komu ostanejo skrite. Poznate tudi vse moje pesmi!

Med snemanjem ste v Sloveniji preživeli kar nekaj časa. Ste v tem času poskusili tudi kulinariko? Katera jed vam je ostala v spominu?

Seveda, v Kranju sem poskusil kranjsko klobaso. Zelo rad imam čisto običajno hrano. Vsi so me nagovarjali, naj to jed poskusim. Kakšen pa bi bil moj obisk v Kranju, če ne bi preizkusil kranjske klobase?! Seveda sem med obiski spoznal kar nekaj različnih slovenskih krajev, pa vendar ne vseh. Morda bom v prihodnosti preizkusil še kakšne specialitete. Čeprav so mi najljubše enostavne jedi, vedno lahko odkriješ kakšne nove okuse.

V videospotu vas je spremljal tudi čudoviti rdeči kabriolet. Ste ljubitelj jeklenih konjičkov?

Ah, saj veš, vsi moški imamo radi dobre avtomobile. Tudi jaz, vendar pa nič posebnega. Nisem popolnoma nor!

Kaj pa hitrost? Vas kdaj zamika?

Seveda, vendar v zadnjem času vozim čedalje počasneje.

Na kaj ste najbolj pozorni pri izbiri avtomobila?

Zaradi svojega poklica sem pogosto na poti. Prav zato se mi zdi izredno pomembno prav udobje. Če si dolgo časa v avtu, lahko postaneš hitro utrujen, zato se rad za volanom dobro počutim, da slučajno ne omahnem v spanec. Najbolj pomembno mi je, da ima avto klimo in brisalnike za steklo. To je glavno!

V številnih vaših video spotih se pojavljajo čudoviti avtomobili, celo jahte. Tokrat ste izbrali starodobnika?

Seveda, stari avtomobili me pogosto navdušujejo. Zanimivo je, da ti avti kljub vsem tem letom še vedno delujejo. Nekateri imajo zelo podobno opremo kot avti dandanes. So zelo trdni in kvalitetni, kljub času. Takrat so očitno izdelovali veliko bolj kakovostne stvari.

Pa bi si nekoč želeli imeti oldtajmerja tudi v domači garaži?

Ja, prav z veseljem bi ga vzel tudi domov. Že na meji sem ga hotel kar kupiti, vendar se lastnik s tem ni strinjal. Je velik ljubitelj starodobnikov, zato se od svojega jeklenega lepotca ni želel posloviti.

Številni moški sanjajo o prestižnih avtomobilih, s katerimi bi se radi podali po mestu. Kateri pa je na vašem seznamu želja?

Uf, ogromno jih je. Potrebovala bi ves večer, če bi želel našteti vse. Med starodobniki pa bi morda izbral avto, ki sem ga vozil v spotu za pesem Daleko.

Najpomembnejša noč v njegovem življenju

Zak bo 11. februarja nastopil v Areni Zagreb, ki mu predstavlja prav poseben izziv v glasbeni karieri. "Rad bi, da se koncert oboževalcev dotakne, da doživijo prav iskrena čustva. Želim jim podariti noč, ki se je bodo spominjali, saj sem prepričan, da tega večera nikoli ne bom pozabil," je prepričan Ivan, ki se počasi že pripravlja na največji koncert v glasbeni karieri.

Tekst: Maja Muhič