Izvedelo se je, kdo bo podedoval največji zaklad princa Philipa

Izvedelo se je, kdo bo podedoval največji zaklad princa Philipa (foto: Profimedia) Profimedia
23. 4. 2021

V britanski javnosti se že na veliko ugiba o delitvi premoženja pokojnega princa, ki se je poslovil v starosti 99 let.

Princ Philip je bil velik ljubitelj konj, v zadnjem času pa sta mu posebej pri srcu bila dva ponija, imenovana Balmoral Nevis in Notlaw Storm. Dobila ju bo njegova vnukinja, hčerka princa Edwarda, 17-letna lady Louise, ki je s svojim dedkom delila ljubezen do teh plemenitih živali.

Lady Louise

Lady Louise sicer velja za najljubšo vnukinjo kraljice Elizabete in njenega pokojnega soproga. Zato ne čudi dejstvo, da bo podedovala še dedkovo posebno kočijo, s katero so na pogrebu peljali kapo, bič in rokavice princa Philipa. S to kočijo, narejeno iz železa in aluminija, se je princ Philip vozil po posesti, vedno pa sta bila vprežena njegova najljubša ponija.

Sicer pa se je v britanski javnosti pojavila informacija, da je premoženje princa Philipa po mnenju strokovnjakov vredno vsaj 10 milijonov funtov. Uradnih informacij o tem, kako se bo premoženje delilo, zaenkrat ni, a poznavalci domnevajo, da bo večji delež podedovala kraljica Elizabeta. Podrobnosti njegove oporoke morda nikoli ne bodo javni, saj običajno take informacije ostanejo v kraljevi družini.