Jamie Lee Curtis: Že 20 let povsem trezna!

Jamie Lee Curtis: Že 20 let povsem trezna! (foto: Profimedia) Profimedia
26. 11. 2019

Znana igralka Jamie Lee Curtis je pred kratkim proslavila 61. rojstni dan. Jamie Lee velja za žensko, ki svojih težav ni skrivala in se jih ni sramovala. Zato ne čudi dejstvo, da je v intervjuju za Today odkrito spregovorila o svoji odvisnosti.

Ob tem se je spomnila na pomemben dogodek v svojem življenju, ki se je zgodil leta 1998. Takrat jo je prijateljica videla, kako je pest tablet (šlo je za analgetike) poplaknila s kozarcem vina, kar je bilo takrat zanjo nekaj vsakdanjega. A drugi tega niso vedeli.

"Popoldan sem začela z običajnimi opravki - otrokom sem pripravljala večerjo. Nato sem slišala prijateljico, ki je rekla: Veš, vidim te s temi tvojimi tabletkami, Jamie. Misliš, da si tako živa in čudovita, a nisi. Pravzaprav si mrtva. Mrtva ženska," pravi Jamie. Dodala je, da je tablete dobila od zdravnika po kirurškem posegu na očeh. Zanj se je odločila po tem, ko ji je neki snemalec rekel, da njene oči preveč "visijo." Operacija sicer ni bila boleča, a je ugotovila, da jo tablete pomirjajo.

Danes pravi, da je bila funkcionalna odvisnica od tablet in alkohola. A ni jih jemala, ko je delala, uporabljala jih je za večerno sproščanje. Da ima težave, je spoznala takrat, ko je začela krasti tablete od sestre Kelly. Ta je bila pri njej, ko se je poškodovala v predstavi. Ko je Kelly ugotovila za kaj gre, je hotela, da se Jamie spravi k sebi, še posebej zato, ker se je njun slavni oče Tony Curtis boril z odvisnostjo. Njun brat Nicholas pa je umrl zaradi predoziranja s heroinom, ko je imel zgolj 21 let.

Jamie se je leta 1999 prijavila na prvo zdravljenje, od takrat pa je trezna. "Boj z odvisnostjo me vedno spremlja. Obiskovala sem sestanke odvisnikov po celem svetu," je odkrita igralka. Ko gre na potovanja, poskrbi za to, da v njeni hotelski sobi ni mini barov, podporne skupine pa obiskuje tudi takrat, ko je v državah, v katerih ne govorijo angleško.

Svojega boja z odvisnostjo ni skrivala, saj je hotela, da njena zgodba služi kot motivacija za druge ljudi, ki se prav tako borijo z enako težavo. Njej je uspelo. "Odvisnost je uničila več generacij v moji družini, a prenehala se bo z mano," je odločna Jamie Lee.

Priporočamo