Jamie Oliver: Imel je vse, potem pa je doživel pravo kalvarijo

Jamie Oliver: Imel je vse, potem pa je doživel pravo kalvarijo (foto: profimedia) profimedia
2. 12. 2019

Znani kuharski mojster Jamie Oliver je pred kratkim gostoval v oddaji The Graham Norton, kjer se je razgovoril o težavah, ki so vodile do propada njegovih restavracij, ki jih je vrsto let odpiral z velikim trudom in finančnim vložkom.

Letos je res doživel pravi poslovni propad: maja je razglasil bankrot svojih restavracij. Moral je zapreti več kot 20 lokalov, tisoč ljudi pa je končalo na cesti. Po poročanju Daily Maila je zdaj razkril, kako je prišlo do tega.

"Šlo je za 13 let trdega dela, lokal Fifteen pa je bil moj otrok. A ostal sem brez denarja, brez vsega, to je bilo res hudo. Preprosto pa se moraš zbrati in skušati iti naprej. Imel sem najboljše od vsega, ne vem, komu je bilo bolje kot meni. Potem pa sem doživel najhujše trenutke v življenju. Toda to je življenje, moraš se usmeriti k pozitivni plati," pravi slavni kuhar.

Kljub temu, da so njegove britanske restavracije zaprte, pa tiste, ki so zunaj države, še naprej delujejo. Jamie ima na 27 svetovnih trgih kar 70 restavracij, ki poslujejo kot franšize.

Jamieja pa je finančni kolaps prizadel tudi kot človeka, saj je s številnimi sodelavci delal vrsto let, marsikaj so preživeli skupaj, zato ga je močno bolelo, ko se je moral posloviti od njih. Ko je zapiral restavracije, jim je poslal ganljivi e-mail: "Trenutno ne morem biti fizično z vami, a sem se hotel zahvaliti, ker ste v naše restavracije vložili srce in dušo," je med drugim zapisal Jamie.