Jamie Oliver je shujšal za 12 kilogramov. Preverite, kakšen je njegov recept!

Jamie Oliver je shujšal za 12 kilogramov. Preverite, kakšen je njegov recept! (foto: Profimedia.si) Profimedia.si
10. 10. 2019

Slavnemu kuharju v zadnjem času res ni bilo z rožicami postlano. Njegovo poslovanje ni bilo najboljše, zato je moral razglasiti bankrot.

O podrobnih razlogih za finančni propad smo poročali tudi mi, več si lahko preberete tukaj.

Seveda to ni bilo prijetno ne zanj in ne za njegovo družino. Lahko bi sklepali, da se je tolažil s hrano in "nabil" odvečne kilograme, a ni bilo tako. Kilogrami so se mu začeli kopičiti, ko je snemal svoje oddaje leta 2010 in 2011 in v njih skušal ugotoviti, kaj je razlog za debelost med ameriškimi učenci. A ker tudi sam takrat ni bil najbolj vitek, so mu ameriški mediji pogosto dajali ne prav laskave vzdevke.

Jamie nikoli ni skrival, da se bojuje z odvečnimi kilogrami. Sklenil je, da se jih bo znebil, v prehrani pa je spremenil samo dve stvari. Zmanjšal je količino mesa v svoji prehrani in povečal količino zelenjave, začel pa se je tudi več gibati. Sam je priznal, da so se mu kilogrami nabrali zaradi tega, ker je jedel preveč hamburgerjev in ocvrtega krompirčka.

Odpovedal se je tudi alkoholu, zdaj se pregreši samo občasno, ob koncih tedna, med tednom pa si ga ne privošči. Sam pravi, da je hitro izgubil 12 kilogramov, pri tem pa ni bil nikoli lačen. Pri tem je opozoril, da povprečni Britanec pije alkohol skorajda vsak dan. "Ne bom vam govoril, kaj naj delate, a moj režim mi zdaj dovoljuje, da pijem samo ob vikendih," je dejal slavni kuhar.

Priporočamo