Jamie Oliver odpustil več sto zaposlenih

Jamie Oliver odpustil več sto zaposlenih (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
3. 3. 2018

Jamie Oliver je zagotovo eden najbolj znanih in razvpitih kuharjev na svetu. Imel je tudi uspešno verigo italijanskih restavracij, ki pa je zapadla v veliko krizo.

Nagrmadil naj bi si za kar 71,5 milijona funtov dolga, od tega naj bi svojim zaposlenim dolgoval kar 2,2 milijona funtov. Zaradi vsega tega je moral odpustiti kar 450 zaposlenih, 1.800 pa jih je službo obdržalo, saj so vsi prepričani, da se bo kuhar izkopal iz težav in bodo restavracije spet zablestele.

Po svetu ima sicer več kot 50 restavracij, večino v Veliki Britaniji, a jih je moral 12 že zapreti. Se pa zato v zadnjem času Jamie zelo posveča svoji uspešnim kuharskim oddajam, ena izmed njih je tudi Jamiejev in Jimmyjev kulinarični izziv, v kateri se Jamie Oliver in Jimmy Doherty vračata v svoj lokal na koncu pomola v Southendu v Essexu.

Medtem ko Jamie kuha vrhunske jedi za konec tedna, se Jimmy odpravi na prosto in iz divjih sestavin pripravlja veličastne pojedine. Fanta sta znova povabila kopico zvezdniških prijateljev, med njimi Simona Pegga in Marka Hamilla, ki sta se oglasila, da bi se naučila pripraviti jedi, ki jih obožujeta. Poleg tega se bosta fanta odpravila na pot, da bi razširila glas o čudovitih novih kampanjah, povezanih s hrano, v katere bosta vključila slastne školjke, veselo mleko in najokusnejše trajnostne ribe v naših morjih.

Foto: Profimedia