Jane Fonda: Spolnost mora biti izbira

Jane Fonda: Spolnost mora biti izbira (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
6. 6. 2018

Legendarna igralka Jane Fonda, ki je lani končala dolgoletno zvezo z Richardom Perryjem, pravi, da ji ni več do seksa in da se je umaknila s 'trga'.

Igralka, ki ima že 80 let, je še vedno videti fantastično. Pred kratkim je nastopila v oddaji Loose Women, kjer je povsem odkrito govorila o seksu. "Ljudem, ki so že v določenih letih, je pomembno povedati, da je seks izbira. Sama sem svojo trgovino tam dol zaprla. Ne želim si več seksa." Tudi na filmskem platnu ne. "Plat-

no in zasloni so veliki in gledalec verjetno ne uživa najbolj v gledanju, kako se poljubljajo zgubane ustnice. Zato v filmih ni ravno veliko scen, v katerih bi dva starejša seksala."

Jane te dni s kolegicami Diane Keaton (72 let), Candice Bergen (72 let) in Mary Steenburgen (65 let) promovira novo komedijo z naslovom Klub zadovoljnih žensk. Zgodba govori o štirih priletnih prijateljicah, ki se jim povsem 'sname', ko preberejo erotični roman Petdeset odtenkov sive. "Danes lahko z lahkoto rečem, da mora biti seks izbira. Če se odločiš, da boš živel brez njega, je to povsem v redu. Sama nisem več na 'trgu', vse odkar sem se lani razšla z dolgoletnim partnerjem, s katerim sva bila skupaj osem let," pravi Jane in dodaja, da je povsem v redu, če se na stara leta odločiš, da ne boš več hodil na zmenke in seksal. "Priznam pa, da sem uživala, ko sem se med snemanjem morala poljubljati s kolegom Donom Johnsonom (68 let), pa čeprav sem ves čas razmišljala le o tem, ali mi obraz preveč visi in ali bo to preveč vidno na zaslonu."

Jane Fonda: Spolnost mora biti izbira

Jane pravi, da o vseh teh stvareh sploh ne razmišljaš, dokler si mlad. Sama je bila poročena trikrat, prvič s pokojnim scenaristom Rogerjem Vadimom, njen drugi soprog je bil aktivist in pisec Tom Hayden, s katerim ima hčerko Mary Luano (50 let), ki jo je posvojila kot najstnico, ter sina Troya Garityja (44 let), ki je tudi igralec. Hčerka Vanessa Vadim (49 let) pa je režiserka. "Danes mi je žal, da nisem bila boljša mama. Z otroki sem preživljala zelo malo časa in priznam, da so jih bolj kot jaz vzgajali očetje," odkrito razkriva Jane in dodaja, da je vseeno imela srečo, ker so bili nekdanji možje take vrste moški, ki so res skrbeli za svoje otroke.

"V mladosti sem verjela, da ne bom dočakala 30 let. Prepričana sem bila, da bom umrla osamljena in odvisna od opiatov. Še najmanj sem mislila, da bom dočakala tako visoko starost in da bom vseskozi aktivna," priznava Jane. Mogoče ima te misli tudi zato, ker je njena mama psihično zbolela in naredila samomor, ko je bilo njej komaj 12 let. Njen oče, legendarni igralec Henry Fonda, pa se zanjo ni prav veliko zanimal, čeprav ga je vedno idealizirala. V najstniških letih je bila zato zelo osamljena in negotova. Posledica vsega je bila bulimija, s katero se je borila dolga desetletja, tudi takrat, ko je bila že kraljica Hollywooda in je osvojila dva oskarja. Danes je vse to za njo in živi življenje, ki bi ga želela živeti, ko je bila še mlada.

Foto: Profimedia