Jane Fonda: Začnimo šteti še penise

Izkušena zvezdnica Jane Fonda je opozorila, da podelitev oskarjev predvajajo po vsem svetu, da jo spremljajo družine z otroki in da takšni skeči, kakršnega je izvedel Seth, niso niti najmanj primerni.  (foto: ampas) ampas
Vir: Lea
13. 3. 2013

Legendarna ameriška igralka Jane Fonda meni, da je bil skeč, ki ga je na nedavni podelitvi oskarjev izvedel voditelj Seth MacFarlane, skrajno nedomiseln, poniževalen in niti najmanj smešen. Poleg tega je opozorila, da prireditev gledajo tudi otroci.

Seth MacFarlane, 39-letni igralec in voditelj nedavne podelitve najprestižnejših filmskih nagrad, je številne razjezil, ko je slavnostno podelitev oskarjev začel s pesmico We Saw Your Boobs, v kateri je naštel vse prsi iz sveta šovbiznisa, ki jih je videl. Na udaru so se znašle Halle Berry, Jodie Foster, Hilary Swank, Penélope Cruz in številne druge slavne dame. Seth je mislil, da bo takšen uvod dobra 'fora', a se je uštel. Kritizirali so ga številni, med njimi pa sta se najbolj izpostavili 75-letna igralka, pisateljica, politična aktivistka, nekdanja manekenka in gurujka fitnesa Jane Fonda in njena veliko mlajša kolegica, 26-letna režiserka in igralka Lena Dunham. Obe dami sta jasno in glasno povedali, kaj si mislita o Sethovem nastopu

Pokazal, da je nezrel
"Pesem ni niti zabavna niti primerna za spektakel, kakršen je podelitev oskarjev. Seth je s svojim plesom in pevskimi sposobnostmi pokazal, da je povsem nezrel," je v svojem blogu zapisala Fonda in dodala: "Edino, kar imam za povedati na račun slabega MacFarlanovega skeča, je to, da se strinjam z mislijo, da če želi Akademija pasti na tako nizko raven z izrazito slabimi forami, lahko naštejemo še vse penise, ki smo jih videli na filmskem platnu." Izkušena zvezdnica je še opozorila, da podelitev oskarjev predvajajo po vsem svetu, da jo spremljajo družine z otroki in da takšni skeči niso niti najmanj primerni. Fondi se je zdela neokusna tudi voditeljeva šala na račun najmlajše nominiranke za oskarja, devetletne Quvenzhané Wallis. Seth je namreč pripomnil, da bo deklica čez 16 let prestara, da bi bila zanimiva za 51-letnega igralca Georgea Clooneyja. "Hotel se je pošaliti na Clooneyjev račun, na račun tega, da pogosto menjava punce, a fora mu ni uspela. Izpadel je neokusen, pri tem pa je užalil še deklico," je prepričana Fonda.

Zagovarja Anne
Sethov smisel za humor pa ni bil všeč niti Leni Dunham, ki meni, da je Seth izpadel seksist, ki nima pojma o feminizmu in ženske brez razloga postavlja v nezavidljiv položaj. Zmotili so jo tudi komentarji na račun 30-letne igralke Anne Hathaway, ki je jokala, ko je prejela nagrado. "Anne je feministka in ima zelo lepe in bele zobe. Za vse, ki imajo o njej za povedati karkoli slabega, bi bilo bolje, da komentirajo tiste, ki si to s svojim vedenjem in stališči zaslužijo," je Lena napisala na Twitterju.