Janet Jackson: Rojstvo, ločitev in nadaljevanje kariere

Janet Jackson: Rojstvo, ločitev in nadaljevanje kariere (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
4. 8. 2017

Kot da s svojo glasbo v preteklosti Janet Jackson že ni požela dovolj pozornosti, je lani oboževalce presenetila s prav posebno novico. Ko je na družabnem omrežju naznanila, da bo pri petdesetih prvič postala mamica, so za njeno veselo novico slišali tudi tisti, ki ne poznajo njene glasbe, zato v teh poletnih mesecih ne preseneča, da so oči svetovnih medijev uprte v slavno pevko in njenega dobrih šest mesecev starega sinčka Eissa Al Mana.

Radovednost ni ravno lepa čednost, kot je videti, pa ta ne moti priznane glasbenice, sicer sestre pokojnega pevca Michaela Jacksona. V teh dneh se namreč čisto običajno, kot da je ne bi poznal ves svet, s polletnim sinčkom sprehaja po ulicah Beverly Hillsa, kjer so jo seveda ujeli številni paparaci. Razlog za to, da se za temnopolto pevko še pogosteje obračajo glave, kot bi se sicer, pa se ne skriva le v tem, da je januarja, v 'najlepših letih, petdesetih', postala mamica, ampak tudi v tem, da se je pred le nekaj dnevi iz New Yorka preselila v prestolnico Kalifornije, v Los Angeles. V prihodnjem mesecu se po enoletnem porodniškem dopustu namreč vrača na glasbene odre, saj se začenja njena turneja State Of The World, ki jo je lani prestavila zaradi nosečnosti in v okviru katere se bo ustavila v kar 56 krajih v Združenih državah in Kanadi.

Življenje v teh mesecih pa je za Janet vse prej kot dolgočasno. Poleg polletnega sinčka in ponovne vrnitve na glasbeno sceno je komaj tri mesece po rojstvu Eissa - v aprilu - vložila zahtevek za ločitev od Wissama Al Mana, katarskega poslovneža, s katerim sta bila skupaj pet let. Novico o razhodu s partnerjem, s katerim sta si zvestobo obljubila leta 2012, je oboževalcem sicer sporočila prek YouTuba, kjer je dejala, da želi biti z vsemi samo iskrena. "Res je, da sem se ločila od moža. Zdaj sva na sodišču. Vse ostalo je v božjih rokah," je skromno pojasnila glasbenica, za katero je bil to že tretji zakon.

Eden od glavnih razlogov za ločitev naj bi bilo njuno nestrinjanje glede tega, kako vzgajati sina. Čeprav glasbenica o razlogih ni nikoli govorila v javnosti, je na dan pricurljalo kar nekaj informacij, med drugim ta, da naj bi se razlike sicer najbolj opazile zaradi njunih različnih veroizpovedi, saj je bila Janet od nekdaj znana kot pripadnica Jehovovih prič, njen izbranec pa naj bi kot zvest pripadnik arabskega sveta sledil muslimanskim načelom, saj ni pil alkohola, le redko je dajal intervjuje, ni imel ustvarjenega profila na družabnih omrežjih in je bil v vsem precej daleč od pop kulture, v kateri je Janet odrasla.

"Kulturne razlike med njima so po porodu prišle še bolj do izraza," je vir blizu nekdanjih zakoncev povedal reviji People in dodal, da je bilo to v resnici pričakovano, saj prihajata iz popolnoma različnih okolij. "Janet se je leta in leta trudila, da bi popolnoma sprejela njegovo kulturo. Ker z njo ni odraščala, se v njej ni počutila dobro in je s svojimi dejanji večkrat razočarala Wissama," je še povedal znani reviji. A špekulacije se pri tem ne zaključijo. Čeprav nepremostljive kulturne ovire ostajajo predmet debat, številni tuji mediji poročajo o tem, da je bil Wissam do Janet izredno strog.

To morda niti ni tako za lase privlečeno, saj je njen slog oblačenja - tudi na koncertih - od začetka pa do zdaj praktično neprepoznaven. Iz pomanjkljivo kreiranih odrskih kostumov, katerih smo bili na njenih koncertih vajeni pred leti, so jo v zadnjem času na odru lahko spremljali v od peta do vratu zakritih oblačilih. Čeprav naj bi Janet poskušala slediti njegovim napotkom - med obiski njegove družine naj celo ne bi imela ličil, niti lasnih podaljškov - pa jo je omejevanje, ki je vplivalo tudi na število njenih oboževalcev in sledilcev na družbenih omrežjih, spravljalo ob pamet.

Čeprav se morda sliši nenavadno, med zakoncema ni nobene vroče krvi, čeprav bi se v pravni bitki, v kateri se govori o delitvi več kot 200 milijonov dolarjev premoženja, to morda celo pričakovalo. Še več. Katarski poslovnež je na svoji spletni strani po njuni ločitvi namreč objavil ganljiv zapis, namenjen nekdanji izbranki, in ga naslovil z 'Ljubezen'. "Za najlepšo osebo na svetu, hvala ti za tvojo brezpogojno ljubezen, večno podporo in za to, da si moja najboljša prijateljica. Zelo te ljubim in vem, da bova skupaj v neskončni večnosti," so besede 42-letnega Wissama. Da je med nekdanjima zakoncema čisto prijateljstvo, je za zgoraj omenjeno revijo pred časom potrdila tudi družina Jackson, saj so povedali, da si Janet in Wissam izredno zaupata, da sta najprej starša svojemu otroku in da ju poleg tega povezuje močno prijateljstvo. "Med njima ni nobenih zamer, ne prepirata se," so tedaj zatrdili.

Denar v takšnem svetu morda res ni vse, je pa še vedno pomemben del vsake zveze in tako se v tujih medijih poroča o tem, da naj bi Janet in Wissam pred poroko podpisala dobro sestavljeno predporočno pogodbo, po kateri naj bi Janet po petih letih zakona 'zaslužila' sto milijonov dolarjev, v primeru rojstva otroka pa še dodatnih sto. Številni so tako prepričani, da je glasbenica, tudi če v tem trenutku konča kariero, zdaj preskrbljena do konca življenja.

A njena pravna bitka se pri denarju še zdaleč ni zaključila. Zdaj se na sodišču z nekdanjim izbrancem dogovarjata za skrbništvo nad sinom, saj Wissam živi v Londonu, medtem ko so vse poslovne in zasebne poti slavne pevke začrtane v Združenih državah Amerike, kjer se bo v prihodnjih mesecih med turnejo tudi zadrževala. A glasbenice te stvari očitno niti malo ne vržejo iz tira. Ko so jo paparaci ujeli tik po ločitvenem zaslišanju v Londonu, se je široko smejala, prav tako pa je njen optimistični pogled na svet medijem potrdil njen brat in dejal, da se drži izredno dobro in da se že veseli vrnitve pred oboževalce.

Kaja Milanič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story31/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 31/2017

Story 31/2017, od 27. 07. 2017