Jasmin Stavros: Pozimi pol Slovenec, poleti Dalmatinec!

27. 11. 2016 | Vir: Lady
Deli
Jasmin Stavros: Pozimi pol Slovenec, poleti Dalmatinec! (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Priljubljen hrvaški pevec Jasmin Stavros, vse odkar je prenehal piti alkohol, živi izjemno zdravo življenje. Pozimi se rad poti v fitnesu, igra tenis ali spusti po belih strminah, medtem ko se poleti s čolnom poda na morje in dolge ure veselo lovi ribe.

"Smučati sem začel 1984. leta, vendar na stari način. Potem pa me je prijatelj Sandi Muravec, s katerim sva posnela tudi nekaj hitov, naučil smučati na novega. Ponudil mi je, da mi pokaže, če imam moč in voljo," nam je povedal Jasmin, ki prizna, da lahko smučaš na stari način z novimi smučmi, vendar seveda ni isto. "To je kot bi novega porsheja vozil s 40 km/uro. Preprosto ne gre," je v smehu besede prijatelja ponovil pevec, ki se je naprej preizkusil na kratkih smučkah, vendar mu to nikakor ni šlo od rok. Kar nekajkrat je padel, zato so se mu vsi veselo smejali in se mu rogali, da nima pojma. "Vse to sem pretrpel, da bi nekega dne prišel do pravega užitka v smučanju. Po nekaj letih, treningih na Krvavcu, sem se naučil, sedaj pa potrebujem le še vajo," je prepričan Jasmin, ki najraje smuča na italijanskih smučiščih, kadar tam ni preveč njegovih sonarodnjakov.

Že nekaj let tako obiskuje isto smučišče, v tem času pa se je spoprijateljil že skoraj s celo vasjo. "Smučam na slovenskih smučkah, s slovensko opremo in oblačili. Lahko bi rekli, da sem na pol Slovenec," je v smehu povedal pevec, ki se tako kot velik del prebivalstva na sončni strani Alp rad poti ob športu. Pozimi igra tenis in obiskuje fitnes, kadar pa to ni mogoče, obišče domačo telovadnico. Poleti pa telovadne inštrumente zamenja za ribiško palico. "Ponavadi grem na morje septembra, ker me prej moti preveliko število ljudi na obali. Moj vikend se nahaja na morju, prva vrsta ob morju, lučaj stran od mesta. Sem tipičen Dalmatinec, ne maram plavati v morju, ne sončim se rad. Ne vem, kdaj sem se nazadnje kopal, pred 30 leti," nam je priznal Jasmin, ki ga ne zanima nič drugega kot le lovljenje rib, zato se v morju le zmoči, nato pa se spet posveti svojemu najljubšemu hobiju.

Anja Kontrec

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk