Jazmin Grace Grimaldi: Nezakonska hči monaškega kneza Alberta II.

<br />S fantom Ianom <br />Mellencampom. (foto: Profimedia Profimedia, Sipa Usa) Profimedia Profimedia, Sipa Usa
Vir: Nova
11. 6. 2019

Princ Albert je vedno govoril, da se bo poročil z žensko, ki ga bo spominjala na njegovo mamo - prelepo Grace Kelly. 

In ko jo je našel v Charlene Wittstock, so si vsi oddahnili, saj je to pomenilo, da bo imel zakonite dediče. Albert ima sicer tudi dva nezakonska otroka. To sta Jazmin Grace Grimaldi, ki se je rodila leta 1992 in je plod razmerja med kalifornijsko lepotičko Tamaro Rotolo, in Alexander Eric Stephano Costo, ki se je rodil leta 2003 kot sad kratkega razmerja, ki ga je princ imel s stevardeso Nicole Coste.

Oba otroka je priznal in skrbi zanju, vendar pa sta rojena v zunajzakonski skupnosti in nimata nobene pra­vice, kar se tiče prestola. Bosta pa dedovala po Albertu II, kar se tiče zasebne lastnine. Prestol pripada le otrokom, ki se rodijo v zakonu, kakor sta se rodila dvojčka Gabrielle Therese Marie in Jacques Honore Rainier, ki bo nekoč tudi zasedel prestol.

Hči natakarice

Jazmin je sad razmerja kneza in nekdanje natakarice Tamare Rotolo. Njune poti so se križale poleti leta 1991, ko sta imela kratko romanco. Jazmin se je nato rodila marca 1992 v Palm Springsu, ki se je s knezom zapletla poleti leta 1991 in v kratkem obdobju, ki sta ga preživela skupaj, tudi zanosila.

Za Jazmin, ki se je rodila marca 1992 v Palm Springsu v Kaliforniji, je javnost sicer vedela že nekaj časa. Sprva je knez zanikal, da sta tako Jazmine kot Alexander njegova otroka. Nato je priznal Alexandra in je še vedno tajil Jazmin. Pozneje je priznal tudi njo in zdaj imata povsem pristen odnos. Dolgo je bila Jazmin kar nekako v senci in se ni pogosto pojavljala v javnosti, vsaj skupaj s svojim očetom ne.

Prvič je pripotovala v malo kneževino, ko ji je bilo 11 let in od takrat je reden gost. Ko je bila lani tam na počitnicah, je imela svojega šoferja in varnostnika. Lani je tudi dala svoj prvi intervju, v katerem je spregovorila o odnosu z očetom.

“Vedno sem si želela povezati z očetom in ga spoznati. Želela sem si tudi, da on spozna mene. Pogrešala sem njegovo prisotnost in zdaj sem presrečna, ker imava res lep odnos. Jazmine se razume tudi s svojima polbratoma in polsestro ter bratranci in sestričnami. Je prava članica družine Grimaldi.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia