Je Melania Trump na novoletni zabavi zares nosila kopalniško zaveso?

Je Melania Trump na novoletni zabavi zares nosila kopalniško zaveso? (foto: Profimedia) Profimedia
8. 1. 2018

Ameriški predsednik Donald Trump in njegova prva dama sta v preteklem letu polnila naslovnice vseh svetovnih medijev. Stalna medijska izpostavljenost pa je tudi razlog, da je s pomočjo digitalnih prevar o njiju na spletu zaokrožilo veliko neresničnih govoric.

Trend se očitno nadaljuje. Takoj po novem letu se je na spletu namreč pojavila fotografija Melanie v silvesterski obleki, ki naj bi bila na las podobna kopalniški zavesi. "Komu bolj pristaja?" so se mnogi šalili.

Na portalu Snopes so preverili, ali govorice držijo. Ameriška prva dama je na novoletni zabavi zares nosila rožnato bleščečo obleko, po poročanju revije Glamour je šlo za dizajnersko kreacijo, vredno več tisoč dolarjev. Fotografija zavese pa je predelana v računalniškem programu, originalno je namreč leta 2016 na Instagramu objavila Allie Boss. Slike na njenem profilu sicer ni več mogoče najti, vendar so jo novinarji Snopesa našli na nekaterih blogih notranjih oblikovalcev. Originalno fotografijo vidite na desni strani.

Zbadljivko pa sicer lahko razumemo tudi kot komentar na Melaniino toaleto in ne kot dejansko zavajanje bralcev. In kot vedno ... Tudi na Twitterju je obleka dvignila veliko prahu.

"To je babičina zavesa, ki jo ne nekdo prejšnji teden ukradel iz njene hiše na Floridi (blizu kraja, kjer sta Donald in Melania pričakala novo leto). Prosim pokličite, če nam lahko pomagate rešiti ta grozljiv zločin."

Priporočamo