Je princ Harry pravzaprav "zakuhal" Megxit? To bo razkrila nova knjiga, a podrobnosti že curljajo!

Je princ Harry pravzaprav "zakuhal" Megxit? To bo razkrila nova knjiga, a podrobnosti že curljajo! (foto: Profimedia) Profimedia
27. 5. 2020

Ko sta princ Harry in vojvodinja Meghan obelodanila svojo odločitev, da bosta opustila kraljeve dolžnosti, je bil večji del javnosti prepričan, da je to pravzaprav zakuhala Meghan, a zdaj se zdi, da ni tako.

Tako namreč poročajo tuji mediji, ki pravijo, da je za odločitvijo pravzaprav princ Harry, ki mu izraz Megxit (po vzoru na brexit) niti malo ni všeč, saj namiguje na to, da je proces opuščanja dolžnosti sprožila prav njegova soproga.

Sredi avgusta je napovedan izid knjige, ki nosi naslov Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family, v njej pa naj bi razkrili podrobnosti o tem, zakaj sta se pravzaprav ločila od kraljeve družine.

Kot se je izvedelo iz neimenovanega vira, je bil princ Harry zelo nesrečen, vojvodinja Meghan pa ga je podprla pri tem, da sprejmeta odločitev, ki je ves svet pustila brez sape. Harry naj nikoli ne bi pravzaprav užival v svojem položaju, tako da je celo izjavil, da si je večkrat zaželel, da ne bi bil princ. Medijski pritisk, ki ga prenaša kraljeva družina, mu je močno načenjal živce.

Prav tako ga je skrbelo za Meghan, saj so jo fotografi in reporterji obsedali tako kot njegovo pokojno mamo, princeso Diano. Verjetno je šlo za to, da je z odmikom od kraljevih dolžnosti hotel zaščititi svojo družino. Kako pa mu je to uspelo, bo pokazal šele čas. Dejstvo je, da zanimanje javnosti za ta par nikakor ne pojenja, čeprav sta se preselila v ZDA. Tudi tam so jima paparaci za petami, mediji pa neutrudno brskajo po njunem življenju.