Je to mogoče, da Amal Clooney grozi izgon iz ZDA!? George Clooney na robu obupa potegnil takšno potezo

7. 6. 2024
Deli

Amal Clooney je zaradi takšne odločitve močno razjezila ameriškega predsednika Joeja Bidna.

Slavni par je v preteklosti na različne načine podpiral ameriškega predsednika Joeja Bidna in kot kaže bo to odigralo ključno vlogo pri zaščiti Amal Clooney pred najstrožjimi sankcijami. Odvetnica za človekove pravice Amal Clooney je nedavno kot posebna svetovalka v preiskavi tožilca Meddržavnega sodišča zahtevala izdajo naloga za aretacijo izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja in voditelja Hamasa. Ta poteza ni bila všeč voditeljem ZDA in zato ji grozi kazenski pregon.

Ameriški predsednik Joe Biden je to zahtevo razglasil za "nezaslišano", češ da ni moralne enakovrednosti zločinom izraelske države in Hamasa, in namignil, da bodo uvedene sankcije proti vsem, ki so sodelovali pri oblikovanju tega ukaza, poleg tega bi Amal lahko izgnali iz držav.

Zaradi vsega skupaj je njen mož George Clooney urgentno poklical ameriškega predsednika, besen zaradi teh groženj, še posebej zato, ker je v zadnji kampanji leta 2020 ameriškemu predsedniku podaril približno pol milijona dolarjev in z izvedbo spletne dražbe pomagal zbrati še 7 milijonov. Washington Post piše, da je Clooney govoril z Bidnovim višjim svetovalcem Stevom Ricchettijem, ki mu je jasno povedal, da njegova žena svojih dejanj sploh ne obžaluje, niti ne namerava preklicati ukaza.

"Ne sprejemam stališča, da je vsak konflikt nad zakonom, niti da mora biti kateri koli storilec nad zakonom," je dejala Amal v izjavi. Posledično bi lahko najslabši konec še vedno izvlekel Biden, ki mu grozi izguba pomembne podpore slavnega para. Namreč, že to soboto bi moral biti hollywoodski igralec eden od voditeljev LA gala, poleg nekdanjega predsednika Baracka Obame, televizijskega voditelja Jimmyja Kimmla in igralke Julie Roberts.

Prav zato se je Biden po začetnih grožnjah odločil ustaviti žogico, kasneje pa je iz Bele hiše prišlo sporočilo, da sankcije niso pravi odgovor na ukaz mednarodnega sodišča. To pa ne pomeni, da se bodo Amal in ostali sopodpisniki "izvlekli" iz te poteze obrambe človekovih pravic, saj v Washingtonu še vedno menijo, da so prekoračili svoja pooblastila.

Preberite še: 

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu