Jelena in Maria: Ženski s tribune

Vir: Nova
8. 2. 2012

Svet je gledal tudi zjutraj in popoldne in ponoči in kako naj ne bi, ko sta Srb Novak Djoković in Španec Rafael Nadal odigrala najdaljši finale v zgodovini odprtega prvenstva Avstralije v tenisu.

Ob dveh zjutraj sta se potem povsem izmučena finalista odprtega prvenstva Avstralije med čakanjem na podelitev nagrad sesedla na stole. Za Novakom Djokovićem in Rafaelom Nadalom je bil epski finale, stoti na odprtem prvenstvu Avstralije, ki je trajal pet ur in 53 minut. Srb je na koncu zlomil na videz tako dolgo nezlomljivega Španca in v silnem navdušenju raztrgal majico.

»Glede na okoliščine je bil to največji dvoboj v mojem življenju do zdaj,« je dejal Djoković, ki je dobil četrtega od zadnjih petih turnirjev za grand slam in sedmič zapored v finalih turnirjev serije Masters ali turnirjev za grand slam premagal Nadala. »Dvoboj bi lahko šel v katerokoli smer in tokrat mi je zares žal, da je na koncu nekdo moral zmagati. Trajal je skoraj šest ur, osvojil sem nov turnir za grand slam, in to proti največjemu rivalu.«

»Proslavljal bom kot Srb,« je 15 minut čez četrto zjutraj, ko je še zadnji novinar končno zapustil tiskovno središče v Melbourne Parku, dejal Djoković. »Zajtrk? Hrana me ta hip ne zanima, verjemite mi.«

Djoković je lani tudi dejal, da mu je senca v Melbournu prišla prav kot seks z dekletom.

Saj res, kdo sta mladi ženski, ki sta na stadionu Rod Laver navijali in trpeli z izbrancema?

Djoković je štiri leta v resni zvezi z Jeleno Ristić, prijateljico iz šolskih dni in pridno študentko menedžmenta v Milanu. Vidita se, ko se lahko, navadno na vseh največjih turnirjih na turneji ATP in na turnirjih za grand slam. Djoković je z Jeleno rad v javnosti, razkazoval jo je tudi na lanskem filmskem festivalu v Cannesu, kjer sta bila vabljeno na premiero filma Mela Gibsona The Beaver.

Nadal je že sedmo leto v zvezi z Mario Perello, ki tako kot on prihaja iz Manacorja na Majorki. Tudi Maria je študentka menedžmenta. Soji žarometov sveta zabave je niti najmanj ne zanimajo, Nadal se ne rine v ospredje in tudi nastop v Shakirinem videu je bil promocijske narave.

Zdravi pari, zdrava fanta, torej.

Priporočamo