Joan Collins se niti pri 87 letih ne počuti staro!

Joan Collins na svojem balkonu v Londonu. (foto: Foto: Rex/Shutterstock Editorial/Profimedia Rex/Shutterstock Editorial/Profimedia) Foto: Rex/Shutterstock Editorial/Profimedia Rex/Shutterstock Editorial/Profimedia
Vir: Story
28. 6. 2020

Zdi se, da igralki Joan Collins zob časa ne more blizu. Sama pravi, da so za njen videz odločilnega pomena telovadba, zdrava prehrana in seks z 32 let mlajšim soprogom …

Joan Collins je 23. maja praznovala že 87. rojstni dan. Marsikdo se je najbolj spomni kot zlobno Alexis iz kultne serije Dinastija. Kako tudi ne, saj se zdi, da je že več kot 30 let enaka. Joan zatrjuje, da je samo enkrat v življenju uporabila botoks, a da ji to še zdaleč ni bilo všeč.

“Preveč sem strahopetna, da bi šla kdaj pod nož lepotnega kirurga,” je dejala na vrhuncu slave v 80. letih prejšnjega stoletja. Takrat je bila tudi ena od najbolje plačanih igralk na svetu. Zase pravi, da ima dobro gensko zasnovo in da je zato videti tako mladostno. Poleg tega tudi zelo pazi na prehrano. “Ne jem sladkarij niti mastne hrane in štejem kalorije. Pazim, da v telo ne vnesem preveč ogljikovih hidratov,” pravi Joan in dodaja, da še danes redno telovadi.

Joan Collins

“Ženske so prepričane, da morajo biti kot barbike, a verjemite mi, da to ni res. Moškim ni pomemben le videz. Raje imajo uspešne ženske, ki so pametne in lahko z njimi enakopravno hodijo skozi življenje,“ pravi igralka, ki je nasploh znana po zelo feminističnih izjavah. “Rojena sem leta 1933, ko se je natanko vedelo, kje ima ženska mesto – v družini in družbi.“

Tu pa tam pa tudi s svojimi izjavami rada šokira. Pred leti je namreč izjavila, da še ni spala z moškim, ki bi bil starejši od 42 let. No, res je bila petkrat poročena. S svojim sedanjim možem se je poročila leta 2002. Takrat jih je imela 69, on pa le 37. Še danes sta srečno poročen par. A v njenem življenju je bilo kar veliko moških.

Ko je bila stara komaj 18 let, se je zaljubila v 14 let starejšega igralca Maxwella Reeda. Z njim je izgubila nedolžnost in starši so jo prisilili v poroko. A bila sta vse kaj drugega kot srečna, saj jo je med drugim želel prodati Arabcem, in to za 20.000 dolarjev. “Ni mi bilo vedno z rožicami postlano, zato sem verjetno še močnejša oseba, kot bi bila sicer,“ pravi Joan, ki pa se je bala podati zahtevek za ločitev, saj ji je mož grozil, da jo bo porezal po obrazu, če ga zapusti. Ko mu je vrnila ves nakit in denar, ki ji ga je dal, se ga je rešila. Vsega skupaj je imela Joan pet možev in celo paleto ljubimcev, med njimi tudi zveneče imena, kot so bili sin Charlieja Chaplina, Richard Burton, Dennis Hopper, James Dean, George Hamilton, Ryan O'Neil, Harry Belafonte in še kdo bi se našel. Vseeno pa zdaj pravi, da je srečna šele s svojim petim možem. Očitno tako zelo, da sta pred nekaj leti še enkrat obnovila poročno zaobljubo. Joan ima tri otroke, Alexandra (54) in Taro (56) z drugim možem Anthonyjem Newleyjem, Katy (47) pa s producentom Ronom Kassom.

Za Joan Collins, eno od zadnjih hollywoodskih div, se zdi, kot da je ujeta v času. V eni od oddaj pa je priznala, da je že vse življenje na dieti. Mladostni videz je pripisala rednemu seksu. “Seveda je moj libido manjši, kot je bil, ko sem bila mlajša, a vseeno nisem ena tistih žensk, ki bi v starosti spolnost potisnile na stranski tir,” zagotavlja Joan in priznava, da je seks z leti samo še boljši. No, vseeno pa pravi tudi, da je nepopravljiva romantičarka in da še vedno meni, da je zakon za moškega in žensko velikega pomena.

Igralka sicer nikoli ni bila debela, se je pa na začetku kariere vseeno morala podre­diti režiserjem, saj se jim je zdela malce preveč okrogla. In da bi dobila vloge, se je zatekla k amfetaminom, ki so ji pomagali do še bolj vitke postave.

“Ne boste verjeli, a predlagali so mi tudi, naj vzamem speed, da bom hitreje hujšala,” danes Joan odkrito govori o stresu, ki ga je doživljala nekoč. Vsak dan je morala telovaditi in jesti samo paradižnik, solato in sveži sir. Zgodilo se je, da sem morala tako rekoč čez noč shujšati štiri kilograme,” pravi in dodaja, da jih je prelisičila z malimi zelenimi tabletami, ki jih ji je dal zdravnik. Z njimi je v dveh tednih shujšala, a je pozneje tudi dva tedna spala; odkrila je, da je bil v tabletah tudi speed.

Joan Collins

“S Percyjem imava zelo skladno razmerje in seveda tudi redno seksava, kar se mi zdi povsem normalno,” pravi Joan in dodaja, da to počneta ne glede na veliko razliko v letih, saj je mož kar 32 let mlajši od nje.

Za mlade ženske ima veliko nasvetov iz prve roke, bi lahko rekli. Predvsem pravi, da se je treba moških, čeprav so v življenju zelo pomembni, paziti. “Bogataši navadno nabirajo le trofeje in ženske zato menjajo kot po tekočem traku,” pravi igralka, a dodaja, da je kljub vsemu treba verjeti v ljubezen.

“Moški so kot avtobus, če ga dovolj dolgo čakate, bo eden zagotovo prišel mimo. Sama sem pravo ljubezen in sorodno dušo našla šele, ko sem imela 60 let,” priznava in dodaja, da se nima smisla brezglavo zaljubljati, ker potem samo trpimo. “Predvsem pa svetujem ženskam, naj se izognejo poročenim. Ti vedno obljubljajo, da se bodo ločili, a to le redko storijo.”

Bilo je leta 1951, ko se je Joan iz Velike Britanije, kjer je rojena, preselila v Hollywood. Tam je podpisala prvo pogodbo s filmskim studiem 20th Century Fox. Svetovno slavo pa je dosegla kot Alexis v Dinastiji. Čeprav je začela igrati že kot deklica, ni mislila, da bo postala igralka. Želela je namreč postati zasebna detektivka ali pa modna kreatorka. “Ko se bila v puberteti, sem si želela postati deček. Sovražila sem dejstvo, da se spreminjam v žensko. Ko pa sem igrala, sem lahko bila to, kar sem si želela,” je v enem od intervjujev dejala Joan. Njen oče je bil agent, ki je odkrival talente, delal pa je z veliko zvezdniki, kot so Tom Jones, Beatles in mnogo drugih. In prav on je bil tisti, ki ji je pomagal na začetku kariere. Pri 17 letih se je pojavila v filmu Verjamem v tebe. Slavna igralka se je leta 1983, ko je imela 50 let, slekla za Playboy in dokazala, da so leta pri njej res le številka. V svoji karieri je krasila več kot 400 naslovnic raznih revij in časopisov.

Sandra Bratuša/Foto: Profimedia

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story