Joan Collins: Srečna z 32 let mlajšim

Joan Collins: Srečna z 32 let mlajšim (foto: Profimedia) Profimedia
2. 6. 2017

Zlobna Alexis je že 30 let enaka. Kot da ji zob časa ne more blizu. Sama trdi, da je za njen videz odločilnega pomena telovadba in zdrava prehrana ter kar 32 let mlajši soprog …

Joan Collins, ki danes šteje 84 let, priznava, da je le enkrat v življenju uporabila botoks, a da ji to ni bilo niti malo všeč. Ko se je pred dnevi prikazala na podelitvi nagrad bafta in je imela na sebi srebrno večerno toaleto z volani, so modni strokovnjaki sicer njen videz bolj kot ne spljuvali, a vsi so se strinjali, da je dama hollywoodskega filma vseeno bila videti fantastično za svoja leta.

Joan Collins

"Da bi šla kdaj pod nož lepotnega kirurga? Niti slučajno, preveč se bojim,“ pravi Joan, ki je bila na vrhuncu slave, torej v 80. letih prejšnjega stoletja, najbolje plačana igralka na svetu. Zase pravi, da ima dobro gensko zasnovo in da je zato videti tako mladostno. Poleg tega tudi zelo pazi na prehrano. Ne uživa sladkarij niti mastne hrane ter šteje kalorije, da slučajno v organizem ne bi vnesla preveč ogljikovih hidratov. Nikoli v življenju pa ni upoštevala nobene diete, raje kot to je telovadila.

Joan zelo rada mlajšim ženskam daje nasvete. Pravi, da one mislijo, da morajo biti kot barbike, kar pa v resničnem življenju ni ravno tako. "Moškim ni pomemben le videz, raje vidijo, da je ženska uspešna in pametna ter da enakopravno hodita skozi življenje,“ pravi igralka, ki je nasploh znana po zelo feminističnih izjavah. "Rojena sem leta 1933, ko se je natanko vedelo, kje ima ženska mesto v družini in v družbi.“

Tu pa tam pa tudi s svojimi izjavami rada šokira. Pred leti je namreč izjavila, da še ni spala z moškim, ki bi bil starejši od 42 let. No, res je bila petkrat poročena. S svojim zadnjim možem se je poročila leta 2002. Takrat jih je imela 69, on pa le 37. No, čeprav ima Percy Gibson danes 52 let, sta še vedno zelo srečna, tako zatrjujeta oba.

Dinastija, Joan Collins

Ko je imela le 18 let, se je zaljubila v 14 let starejšega igralca Maxwella Reeda. Ta ji je vzel nedolžnost in starši so jo prisilili v poroko. A z njim je bila vse kaj drugega kot srečna, saj jo je med drugim želel prodati Arabcem, in to za 20.000 dolarjev. "Ni mi bilo vedno z rožicami postlano, zato sem verjetno še močnejša oseba, kot bi bila sicer,“ pravi Joan, ki pa se je bala podati zahtevek za ločitev, saj ji je mož grozil, da jo bo porezal po obrazu, če ga zapusti.

No, naposled ji je le uspelo, in ko je Maxwell sprevidel, da je ne bo mogel zadržati, je zahteval nazaj ves nakit in denar. "Vse sem mu vrnila, samo da sem se ga rešila.“

Joan Collins

Joan je imela sicer pet možev, a tudi celo četo ljubimcev, med njimi so bili sin Charlieja Chaplina, Richard Burton, Dennis Hopper, James Dean, George Hamilton, Ryan O'Neil, Harry Belafonte in še kdo bi se našel. Vseeno pa zdaj pravi, da je srečna šele s svojim petim možem. Očitno tako zelo, da sta pred nekaj leti še enkrat obnovila poročno zaobljubo.

Tim Jeras