Joaquin Phoenix je netipični zvezdnik: Vegan, ki je bil v otroštvu pripadnik sekte

Joaquin Phoenix (foto: Profimedia) Profimedia
30. 10. 2019

Joaquin Phoenixv zadnjem času osvaja občinstvo po celem svetu s svojo vlogo v filmu Joker.

Kritiki in občinstvo ga zaradi njegovih igralskih veščin kujejo v zvezde, a skromni igralec v vsej priljubljenosti skuša ostati z obema nogama na tleh. Za njim je nadvse zanimiva življenjska zgodba, polna pretresov take vrste, ki jih je težko preživeti.

Odraščal je v sekti in prav on je bil tisti, ki je poklical reševalce, ko se je njegov starejši brat River v hollywoodskem nočnem klubu predoziral in padel na tla. Žal je umrl, dogodek pa je Joaquina močno zaznamoval. 

V 70-ih letih se je Joaquin kot otrok pridružil ekstremno kontroverzni sekti, imenovani Children of God, katere člani so bili njegovi starši. Skupaj s štirimi brati in sestrami je odraščal v takem okolju. Družina je vrsto let potovala s sektaško skupnostjo, o tem pa je Joaquim spregovoril tudi v enem od intervjujev. Dejal je, da so starši mislili, da so končno našli skupnost, ki ima enake ideale. A so jo zapustili, ko so ugotovili, da ni ravno tako.

Joaquin velja za netipičnega zvezdnika, ki zavrača fotografiranje z oboževalci in se nerad pojavlja na družabnih dogodkih. Prav tako je že od tretjega leta vegan, saj ne prenese krutosti do živali.