Joaquin Phoenix postal zaščitni obraz kampanje združenja za zaščito živali PETA

Joaquin Phoenix (foto: Profimedia) Profimedia
5. 12. 2019

Igralec Joaquin Phoenix, ki je že vrsto let vegan, v zadnjem času žanje veliko uspeha z vlogo v filmu Joker, pred kratkim pa je postal zaščitni obraz kampanje združenja za zaščito živali PETA.

Pojavil se je na številnih obcestnih plakatih, PETA pa ga je zdaj še razglasila za osebo leta. Kot trdi Joaquin, je vegan že od tretjega lesta starosti - v poznih 70-ih letih so številni ljudje izbrali tak način prehrane zaradi moralnih razlogov. Takrat je bilo veganov precej manj, kot jih je danes.

Joaquin Phoenix

"Vsi mi smo živali. Nočem povzročiti bolečine drugemu živemu in čutečemu bitju. Nočem mu vzeti otrok. Nočem ga siliti v suženjstvo in krmljenje, samo zato, da bi bilo zaklano. To je absurdno in barbarsko," je ostro izjavil Joaqiun, ko je razlagal svoja stališča.

Sicer pa Joaquin pogosto sodeluje v kampanjah proti zlorabi živali, pred kratkim je vodil tudi protest ob Nacionalnem dnevu pravic živali v Hollywoodu. Slavo, ki mu jo je prinesla vloga v Jokerju, bo zagotovo še dodatno izkoristil za ozaveščanje o vprašanjih, ki se mu zdijo pereča - med njimi pa je tudi odnos do živali.

Priporočamo