Joaquin Phoenix: Zaradi izgube kilogramov ima motnje hranjenja

Joaquin Phoenix (foto: Profimedia) Profimedia
8. 10. 2019

Igralec Joaquin Phoenix, ki je za vlogo Jokerja izgubil kar 25 kilogramov, trdi, da je ekstremni režim vplival na njegovo psihično zdravje, čeprav je hujšal pod zdravniškim nadzorom.

"Ko dosežete želeni cilj, se vse spremeni. Soočite se z dejstvom, da ste v tem procesu verjetno razvili kakšno motnjo. Izkazalo se je, da je ta ekstremni režim vplival na moje psihično zdravje," je dejal igralec.

Pravi, da je vse skupaj vplivalo na njegove prehranske navade. Ko gre za hrano, je zdaj prav obsesiven, umaknil se je iz družabnega življenja, v določenem trenutku pa mu je celo hoja po stopnicah predstavljala težavo. Strokovnjaki pravijo, da sta utrujenost in težave s zbranostjo stranska učinka precejšnje izgube kilogramov ali neredne prehrane.

Čeprav je psihično res naporno upoštevati strog režim prehranjevanja, je Joaquin dejal, da se po fizični plati počuti precej bolje, kot je pričakoval. "Predvideval sem, da se bom soočal z nezadovoljstvom, lakoto in ranljivostjo, na to sem bil pripravljen. Dojel pa sem, da lahko naredim določene gibe, ki se jih prej nisem niti zavedal, in mislim, da je to zelo vplivalo na fizično gibanje, ki je pomemben del lika, ki sem ga igral," je še dodal.