John Legend: Ženi pomaga v bitki s poporodno depresijo

John Legend: Ženi pomaga v bitki s poporodno depresijo (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
8. 4. 2017

Manekenka Chrissy Teigen je povsem odkrito priznala, da se od rojstva hčerkice Lune bojuje s poporodno depresijo, pred nekaj dnevi pa se je oglasil še njen mož, glasbenik John Legend, ki v tej bitki igra pomembno vlogo.

Manekenka Chrissy Teigen je razkrila, da od rojstva svoje hčerkice Lune, ki je luč sveta ugledala aprila lani, boleha za poporodno depresijo. Soproga 38-letnega glasbenika in igralca Johna Legenda je hotela s svojim priznanjem druge ženske, ki imajo isto težavo, opogumiti, da se zatečejo po pomoč strokovnjaka. Hkrati je želela opozoriti na to, da tudi življenje svetovnega zvezdnika včasih ni popolno. Nasprotno, za fasado, ki se morda zdi popolna, je stanje v resnici velikokrat povsem drugačno. "Mislila sem, da se meni to ne more zgoditi. Saj imam vendar krasno življenje. Imam vso pomoč, ki jo potrebujem – John je ob meni, moja mama, ki živi z nami, je ob meni, imam pa tudi varuško. Toda poporodna depresija pač ne dela razlik," je pojasnila v članku, ki ga je napisala za revijo Glamour.

Ponosen na svojo ženo

Na srečo se Chrissy v vseh okoliščinah in v vsakem trenutku lahko zanese tudi na svojega ljubečega moža, ki je v intervjuju za revijo People prvič povedal, kako se je odzval na diagnozo svoje lepe žene: "Kot njen mož sem imel nalogo storiti vse, da bi jo podprl, razumeti, kaj preživlja, in dati vse od sebe, da ji pomagam. To je najmanj, kar sem lahko storil zanjo." To, da je njegova žena povsem odkrito in predvsem javno spregovorila oziroma se razpisala o poporodni depresiji, je za Johna neverjetno pogumen korak, zato je zelo ponosen na svojo drago: "Vesel sem, da je pisala o tem. To, da je dala drugim ženskam vedeti, da niso same in da se to lahko zgodi vsakemu, ne glede na to, koliko denarja ima in kako zelo slaven je, ji je vlilo veliko moči. Poporodna depresija je resnično huda za vse, ne glede na to, kako uspešen si in kakšne prihodke imaš.« Zvezdniški parček trenutno torej ne preživlja ravno najlepšega življenjskega obdobja, a Chrissy se menda počuti že precej bolje. Priljubljeni glasbenik moškim, katerih lepše polovice se spopadajo s to težavo, svetuje: "Kot moški nimaš najmanjšega pojma, kakšen občutek je to. Zato se moraš pozanimati o tem, razumeti, za kaj gre, in ji preprosto stati ob strani ter pomagati." Po vsem tem je jasno, da je manekenka, ki je novembra lani dopolnila 31 let, z izbiro moža zadela v polno.

Priporočamo