John Travolta: Bivši ljubimec ga ne spusti iz svojih krempljev

O domnevni homoseksualni usmerjenosti hollywoodskega zvezdnika se je prvič javno špekuliralo že maja. (foto: Shutterstock) Shutterstock
Vir: Lea
4. 1. 2013

Nekdanji zaposleni in ljubimec Johna Travolte se je razgovoril o domnevnem dvojnem življenju hollywoodskega zvezdnika. Možakar se kljub tožbi ne pusti odvrniti od svojih namer. Zakaj pravzaprav počne vse to?

Parček na izletu z jadrnico. Zagorela in povsem sproščena golobčka se nasmihata v objektiv, občutek domačnosti in zaupnosti pa posredujeta s tem, da sta lahkotno objeta. Sonce sije in videti sta srečna. Eden od njiju je John Travolta. Drugi pa ni njegova soproga. Drugemu je ime Doug Gotterba.

In Doug se rad spominja časa, ko je nastala ta fotografija. Bilo je v začetku osemdesetih let, dolgo pred tem, preden je danes 58-letni Travolta spoznal svojo sedanjo soprogo, 50-letno igralsko kolegico Kelly Preston. Možakarja sta bila takrat sveže zaljubljena. Tako vsaj trdi Gotterba, ki je danes star 62 let. Znanemu ameriškemu tabloidu, ki slovi po agresivnem poročanju, je Travoltov nekdanji zasebni pilot pred nedavnim razkril vse sočne detajle, povezane z domnevno šest let trajajočim razmerjem.

Stoji za svojimi besedami
V pogovoru z novinarjem omenjenega tabloida izčrpno opisuje domnevno zelo močna čustva, seks in dvojno življenje hollywoodskega zvezdnika. In s tem na Travolto seveda izvaja gromozanski pritisk. Gotterba namreč še zdaleč ni edini, ki odkrito govori o igralčevem domnevnem dvojnem življenju

. "Njegovi prijatelji vse vedo, a jim za to ni mar," je Johnova prijateljica Carrie Fisher v pogovoru za revijo The Advocate izjavila že pred tremi leti. V začetku letošnjega poletja pa so ga moški, ki je delal kot stevard na neki križarki, in dva maserja celo ovadili zaradi spolnega nadlegovanja. Zaradi Gotterbovega detajlnega opisa njegove preteklosti se Travolta v zadnjem času verjetno počuti že precej utesnjeno, kot bi bil nekako stisnjen v kot.

V nasprotju z omenjenimi poletnimi tožniki, ki so svoje obtožbe v zamenjavo za denar že umaknili, njegov domnevni nekdanji ljubimec, ki se mu je razvezal jezik, namreč trdno stoji za svojimi besedami. Ja, situacija za Johna postaja tesna ... Čeprav njegov odvetnik Marty Singer, ki v bojih proti neprijetnim govoricam slovi kot brutalen pitbul, na vprašanja novinarjev, povezana s tem primerom, odgovarja: "Gotterba bi rad le svojih 15 minut slave."

Trenutno ni dosegljiv
Pa je to res? V iskanju odgovora na to vprašanje se je treba podati po sledeh v Los Angelesu. Gotterba ne deluje ravno kot človek, ki hrepeni po pozornosti. Prej nasprotno, saj živi precej zadržano in odmaknjeno. Po delu, ki ga je opravljal za Travolto, ni več sprejemal poslov v službi zvezdnikov.

Namesto tega si je ustvaril prijetno življenje v že kar preveč idilični četrti v severovzhodnem delu Los Angelesa. Vrednost njegove hiše, ki je že v celoti odplačana, ocenjujejo na 800 tisoč dolarjev. Gre za najlepšo hišo v čistem naselju iz sedemdesetih let, v katerem ljudje, ki trdo garajo, živijo svoje ameriške sanje.

Pred hišo je negovan vrt, poln palm in čudovitih rož. Tu in tam nad garažnimi vrati visi kakšen košarkarski koš. Pred vhodnimi vrati se kopičijo časopisi zadnjih nekaj dni. Dvainšestdesetletnik se je po intervjuju, ki ga je dal, namreč umaknil. Njegov mobilni telefon je izključen. Tistemu, ki ga poskuša poklicati v službo, se že več dni javlja avtomatska telefonska tajnica.

"Pred nekaj tedni je Doug prišel k meni in mi razlagal o objavi članka," pravi mlada mamica, ki že deset let živi v sosednji hiši. "Hotel se je opravičiti za morebitne nevšečnosti, ki bi zaradi objave lahko doletele sosesko. A takšne stvari tukaj pravzaprav nikogar ne zanimajo," še dodaja.

Predvsem jih ne zanimajo v primeru, ko gre za Douga, ki ga opisuje kot ekstremno prijaznega možakarja. Po njenem mnenju je pameten, vljuden, preudaren in vedno pripravljen pomagati: "Kadar otroci prodajajo piškote za kakšno dobrodelno akcijo v šoli, jih vedno kupi zelo veliko."

Finančne težave verjetno niso razlog, ki bi ga prignal do tega, da je spregovoril o primeru Travolta in s tem tvegal tožbo. Velja namreč za dobro situiranega moškega in je po desetih letih redne zaposlitve v letalski družbi America West leta 1997 ustanovil manjše čartersko podjetje, ki se ukvarja z zasebnimi letali.

Letni promet podjetja Santa Barbara Executive Jet znaša 350 tisoč ameriških dolarjev. Gotterba s tem denarjem plačuje sredstva za preživljanje, 715 tisoč dolarjev hipoteke na lastniško stanovanje v Santa Barbari in svoje štiri zaposlene.

Imata več skupnih točk
Letenje je še vedno njegova največja strast. Strast, ki jo je od samega začetka delil z Johnom Travolto. Kmalu po koncu sodelovanja z Gotterbo je tudi igralec pridobil pilotsko dovoljenje in ima danes kar pet letal. Tudi ko gre za stvari, ki niso povezane z letali in letenjem, imata možakarja menda kar nekaj skupnih točk, na primer ljubezen do potovanj in dobre hrane, ki sta si jo v skupnih časih po Gotterbovih besedah pogosto delila.

Vse te besede bo očitno potrdil tudi na sodišču. Na opustitveno tožbo prej omenjenega Johnovega odvetnika se je Doug pred nedavnim odzval s tako imenovano tožbo 'Suit For Declaratory Relief', ki je primerljiva z našo ugotovitveno tožbo. To pomeni, da stoji za svojimi besedami. Johna je vse to v moralnem smislu morda razočaralo. Odgovor na vprašanje, ali John ali Doug ravnata tako, kot pač ravnata, zaradi razočaranja v ljubezni, pa poznata le onadva.