Johnny Depp bo igral v filmu V pričakovanju barbarov

Johnny Depp bo igral v filmu V pričakovanju barbarov (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
6. 5. 2019

Ameriški igralec Johnny Depp bo zaigral v filmski priredbi romana V pričakovanju barbarov Nobelovega nagrajenca J.M. Coetzeeja. Nastopil bo v vlogi zloveščega, morilskega polkovnika, ob njem bosta zaigrala še Mark Rylance in Robert Pattinson. Film bo režiral kolumbijski režiser Cira Guerre.

Drama v ospredje postavlja osebno stisko protagonista, t.i. upravnika (Rylance), ki noče sodelovati pri mučenju ujetih barbarov, njegov nasprotnik pa je povzpetni polkovnik tajne policije (Pattinson). Depp bo upodobil polkovnika Jolla, ki vodi ekspedicijo posebnih sil z namenom, da ujame barbare, ki jih pozneje muči pred javnostjo.

Film bo, kot piše The Hollywood Reporter, predstavil osupljivo alegorijo med vojnimi zatiralci in žrtvami, v kateri se mora Pattinsonov Mandel odločiti med tem, kaj se mu zdi prav, in odgovornostjo, ki jo ima do Cesarstva.

Roman V pričakovanju barbarov po mnenju poznavalcev velja za najbolj dovršeno Coetzeejevo delo. Delo je postavljeno v nedoločljiv čas in prostor Cesarstva. Roman je v prevodu Jureta Potokarja na voljo tudi v slovenščini.


Priporočamo