Johnny Depp: Hollywoodski zvezdnik je velik zapravljivec

Johnny Depp: Hollywoodski zvezdnik  je velik zapravljivec (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
13. 2. 2017

Sredi januarja je Johnny Depp zaradi domnevne prevare vložil tožbo proti svojima menedžerjema. Možakarja sta se zdaj odločila za protitožbo, v kateri razkrivata, da je igralec za svoj ekstravagantni življenjski slog namenjal neverjetne vsote denarja.

Ob pogledu na ameriškega igralca, filmskega producenta in glasbenika Johnnyja Deppa, ki rad nosi razcapana oblačila in zlizane škornje, bi upravičeno pomislili, da ne spada med tiste hollywoodske zvezdnike, ki za svoj modni in nasploh življenjski slog namenjajo velike vsote denarja. A očitno videz vara!

"Imel je ultra ekstravaganten življenjski slog, ki si ga preprosto ni mogel privoščiti," je zapisano v protitožbi, ki sta jo njegova nekdanja finančna menedžerja Joel in Robert Mandel iz podjetja TMG 31. januarja vložila na vrhovno sodišče v Los Angelesu.

'Pirat s Karibov' je menda zapravljal kar dva milijona ameriških dolarjev na mesec, kar je približno 1,8 milijona evrov! Ne, to ni nobena šala. Ob tej informaciji se vsakemu navadnemu smrtniku povsem upravičeno zastavlja vprašanje, za kaj je namenjal ta denar. In tudi na to vprašanje v podjetju TMG odgovarjajo v svoji tožbi. Petinsedemdeset milijonov ameriških zelencev je namenil za nakup in vzdrževanje 14 nepremičnin, ki jih ima po vsem svetu, 18 milijonov za 45-metrsko jahto, ki jo je obnovil, svojo očitno hudo žejo je 53-letni zvezdnik gasil z dragimi vini, ki so mu jih z letali pošiljali z vseh vinorodnih področij tega sveta in za katera je namenjal 30 tisoč dolarjev mesečno, veliko pa so ga stala tudi potovanja z zasebnimi letali in zbirke umetnin ter hollywoodskih spominkov, za katere je moral zagotoviti dodatnih 12 skladišč. Med najbolj absurdne izdatke pa nedvomno spada poseben, po naročilu izdelan top, s katerim je Johnny pepel svojega najljubšega pisatelja Hunterja S. Thompsona, ki je med drugim napisal roman Zapiti dnevnik, razpihal nad Aspnom v ameriški zvezni državi Kolorado. Ta 'zabava' ga je stala kar tri milijone dolarjev.

"Skupina Mandel je gospoda Deppa stalno opozarjala in ga celo svarila, da živi nad svojimi zmožnostmi. Namesto da bi prisluhnil njihovim opozorilom, je svoje menedžerje zmerjal in jih pozival, naj najdejo način, kako bodo pokrili stroške njegovega življenjskega sloga," je med drugim zapisano v tožbi. Ko se mu je nekoč po robu postavila še banka, mu je podjetje TMG celo priskočilo na pomoč in mu posodilo pet milijonov dolarjev, ki pa jih še do danes ni vrnil.

Joel in Robert Mandel sta za Johnnyjeve finance skrbela več kot 17 let.

"Podjetja TMG v 30 letih ni tožila niti ena njegova stranka. Johnny Depp je to tožbo vložil samo zato, ker smo od njega večkrat terjali, da nam vrne pet milijonov dolarjev," so iz podjetja sporočili za ameriški spletni portal The Wrap.

Ob tem velja spomniti, da je Johnny kmalu po ločitvi od stanovske kolegice Amber Heard, ki je postala uradna 13. januarja, tožil podjetje TMG in zahteval odškodnino v višini 25 milijonov ameriških zelencev. Za to potezo se je odločil, ker naj bi slabo gospodarili z njegovim denarjem in bili posledično krivi za to, da se je znašel v finančni krizi. Katera od vpletenih strani ima prav, bo sodnik odločil marca, ko se bo odvilo zaslišanje na sodišču.

Tim Jeras

Značke: Johnny Depp

Priporočamo