Johnny Depp: Nihče več noče sodelovati z njim

Johnny Depp: Nihče več noče sodelovati z njim (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
18. 5. 2018

Igralec Johnny Depp, nekdaj tako zelo priljubljen in spoštovan, je zdaj v povsem drugačnem položaju, kot je bil še pred nekaj leti. Od njega se oddaljujejo tudi najbližji sodelavci in kmalu bo ostal povsem sam.

Ameriški igralec Johnny Depp (54 let) je že kar nekaj časa v različnih sporih z nekdanjimi partnerji in menedžerji, zdaj pa se je zapletel v spor z dvema nekdanjima osebnima stražarjema, ki sta zanj delala dolgih 11 let. Obtožujeta ga namreč nehumanih delovnih razmer. Poleg tega je njegovo življenje na visoki nogi pripomoglo k temu, da je igralec na robu bankrota. Če gre verjeti govoricam, naj bi mesečno zapravil tudi do dva milijona dolarjev, od tega kar 30 tisoč dolarjev za vrhunska vina, ki jih tako rad pije.

Njegovi svetovalci so ga vseskozi opozarjali, da ga bo tako življenje drago stalo, poleg tega je imel po svetu 15 hiš oziroma stanovanj, razkošno jahto. In vse to je seveda treba vzdrževati. V podjetju, ki mu je vodilo finance od leta 1999 do 2016, pravijo, da je za vse neprijetnosti, ki se mu dogajajo, kriv izključno Depp sam. No, on pa trdi, da so bili tudi pri podjetju nenatančni in da so zamujali s plačevanjem davkov, zaradi česar je velikokrat moral plačati penale in podobno. Še slišati noče, da je večino denarja zapravil za umetnine, alkohol, nepremičnine in tudi drogo. Potem se je zgodila še ločitev od igralke Amber Heard (32 let), s katero je bil poročen dve leti in zaradi katere je zapustil dotedanjo partnerico Vanesso Paradis (45 let). Ta ločitev naj bi ga tudi psihično povsem dotolkla. Plačati ji je moral okoli osem milijonov dolarjev odškodnine, ki pa jo je nato podarila v dobrodelne namene. Med bolj bizarne izdatke zagotovo spada po naročilu izdelan top, s katerim je Johnny pepel svojega najljubšega pisatelja Hunterja S. Thompsona, ki je med drugim napisal roman Zapiti dnevnik, razpihal nad Aspnom v ameriški zvezni državi Kolorado. Za to je odštel kar tri milijone dolarjev.

Opeharil svoje zaposlene

Igralec se je vseskozi poskušal prikazovati kot velik ljubitelj umetnosti, proti kateremu so se zarotili vsi. To je poskušal še zlasti takrat, ko se je zapletel v sodni proces z nekdanjima partnerjema in menedžersko skupino, ki je dolga leta upravljala njegove posle. "Imel je ultra ekstravaganten življenjski slog, ki si ga preprosto ni mogel privoščiti," je zapisano v protitožbi, ki sta jo njegova nekdanja finančna menedžerja Joel in Robert Mandel iz podjetja TMG vložila na vrhovno sodišče v Los Angelesu. Nekdanja osebna stražarja Eugene Arreola in Miguel Sanchez sta pred dnevi vložila tožbo proti nekdanjemu šefu Johnnyju Deppu, saj trdita, da sta delala nadure, ki jima jih ni nikdar plačal. Delala naj bi po 12 ur na dan brez odmora ali pa hrane. Poleg tega naj bi jima nalagal delo, ki ni bilo na seznamu njunih obveznosti. Nemalokrat sta morala biti tudi varuški in prevažati naokoli otroke. Spomnimo, da ima Johnny iz zveze z Vanesso Paradis 18-letno hčerko Lily Rose in 17-letnega sina Johna.

Johnny Depp: Nihče več noče sodelovati z njim

Ni bil nasilen do žensk

Zdi se, kot da je bilo vse v redu z njim, dokler je bil v zvezi z Vanesso Paradis, a očitno tudi takrat ni šlo vse po maslu. "Zadnjih nekaj let je bilo izjemno napornih. Bili so celo zelo grozni dnevi, ko se nisva mogla prenašati in biti skupaj v istem prostoru. Spravljala me je ob živce in nenehno sva se prepirala. Poleg tega sem jaz bil veliko odsoten, na snemanjih, in ko sem bil z družino, sem si želel miru. Pa ga velikokrat ni bilo. Za vse je bilo težko, še zlasti za otroka," pravi Johnny in dodaja, da se po njunem razhodu ni zatekel k pijači, a očitno to ne drži povsem

Zanimivo je, da se z Vanesso nikoli ni poročil, čeprav sta bila skupaj 15 let, z Amber Heard pa je takoj skočil v zakonski jarem, a ne za dolgo. Igralka je že čez 15 mesecev vložila zahtevek za ločitev, kot vzrok pa navedla nepremostljive razlike. Pozneje je govorila, da je Depp izvajal družinsko nasilje. A da bi kdaj bil nasilen do žensk, naj ne bi držalo, kar je potrdila tudi njegova bivša žena Vanessa Paradis.

Besedilo: Sandra Bratuša // Foto: Profimedia

Priporočamo