Josh Duhamel si je od nekdaj želel postati oče

Josh Duhamel si je od nekdaj želel postati oče (foto: profimedia ) profimedia
Vir: Story
8. 10. 2017

Je resnično vsestranski. Njegov žanr obsega širok nabor žajfnic, dram, romantičnih komedij in trilerjev, hkrati pa ostaja eden od najbolj prizemljenih posameznikov v svetu blišča in slave. To, da je poleg vsega še zelo privlačen, je le postranski adut. Ob vsem tem je Joshu Duhamelu dolga leta uspevalo ohranjati anonimnost zasebnega življenja - do trenutka, ko bije ločitveno bitko s soprogo Fergie. Dame, Josh je samski!

Če Josha Duhamela še niste vzljubile, ga zagotovo še boste. Ste vedele, da se - ko ni zatopljen v scenarije, v elementu pred kamero ali pa na družabnih omrežjih ne objavlja fotografij prikupnega sina Axla - v večji meri posveča vključevanju v dobrodelne namene po vsem svetu. "Videti, kako ljudje stopijo skupaj v tako kratkem času, je vedno navdihujoče. Ena izmed stvari, ki te najbolj izpopolnijo kot človeka," je iskren. Morda je najbolj prepoznaven v Transformerjih in romantičnih vlogah, Safe Heaven na primer. Zagotovo je prav tako vreden ogleda film Treya Nelsona, Lost in the Sun, eno izmed zadnjih, aktualnih Joshevih del, v katerem je za spremembo zaigral v vlogi slabiča, nekdanjega prevaranta, ki rekrutira najstniško siroto z namenom, da se mu pridruži na kriminalnem pohodu. "Rad imam policiste in roparje, in če dobiš svobodo, da se vedeš tako, je včasih dobra vloga."

In kako se je vse skupaj začelo?

Pisalo se je leto 1997, ko se je Duhamel, takrat na krilih manekenske kariere, boril za prestol manekena leta, in sicer proti igralcu Ashtonu Kutcherju. Duhamel je zmagal. "Z manekenskim poslom sem se ukvarjal dobro leto in pol in bil pri tem skrajno neuspešen. Ko sem prejel naslov, sem se počutil kot pravi Zoolander, kot miss Amerike." Nikoli se ni počutil zares samozavestno pred kamerami, v svoji koži. Nato se je še pred igralsko kariero posvetil snemanju videospotov oziroma česarkoli, kar mu je bilo ponujeno na pladnju.

Oboževalci nekoč med najstnicami najbolj opevane pevke Christine Aguilere dobro vedo, da se le za hip pojavi v njenem videospotu za pesem Genie in a Bottle. Nato je debitiral z vlogo Lea v limonadi All my Children, ki mu je prinesla emmyja za najbolj izstopajoč nastop, pozneje pa je upodabljal Dannyja McCoya, vodjo varnostne službe v kazinu, v seriji Las Vegas. Takrat, ko je zaigral v prvi, je za priljubljeno ameriško revijo Seventeen Magazine pripravil nagradno igro, kjer je dekle lahko osvojilo zmenek: "Na njeno željo sem se udeležil maturantskega plesa v Alabami. Bila je nadvse simpatična. Žal se nisem preselil v Alabamo in tam postavil kmetije, vendar sva še vedno v stiku."

Josh je na svet privekal 14. novembra 1972 v Minotu v Severni Dakoti materi Bonnie Kemper, upokojeni učiteljici in poslovni ženski, ter očetu Larryju Duhamelu, oglaševalnemu posredniku. Njegovo rano mladost je zaznamovala ločitev staršev, a mu je vseeno uspelo ohranjati dober stik z obema. Skrbništvo nad njim in tremi mlajšimi sestrami Ashlee, Kassidy in Mckezee je bilo dodeljeno Bonnie, ki je Josha kot učiteljica športne vzgoje navdušila za šport. "Bila je fitnes fanatik in poglobljena v nutricionistične vode.

Podedoval sem čut za to, kar se je začelo izražati že zelo zgodaj - ko sem odrasel, sem ugotovil, da mišična masa ne igra tako pomembne vloge. Bolj pomembno je ostati zdrav in 'prožen'." Josh je nato postal član nogometne ekipe fakultete v Minoti. Šport ga je odvračal od študija, želel pa je celo študirati dentalno medicino. Le nekaj izpitov ga je ločilo od tega, ki pa jih je dokončal, in diplomo prejel leta 2005. "Po kolidžu sem takratnemu dekletu sledil v severno Kalifornijo in tam opravljal veliko 'bednih' študentskih del." Nato je zajadral v filmske vode. Veliki preboj je, kot omenjeno, doživel kot eden izmed protagonistov v treh delih priljubljene franšize Transformerji (tudi v najnovejšem, letošnjem, petem delu: The Last Knight). Za vlogo kapitana Williama Lennoxa ga je izbral legendarni Steven Spielberg, glavni producent znanstvenofantastičnega prvenca.

Nekako se je našel v žanru romantičnih komedij, kjer s svojim šarmom šibi kolena mnogo žensk po svetu. Če poznate filme When in Rome, Life as we know it in Safe Heaven, veste, o čem govorimo. Splet naključij je hotel, da se postavni Duhamel izpostavi na velikih platnih. "Eden izmed agentov me je nekoč vprašal, ali me zanima igralstvo," se še danes dobro spominja. "Seveda me je zanimalo. Prepričan sem, da je ravno to eden izmed razlogov, zakaj sem se preselil v Los Angeles.

Čeprav si tega nisem nikoli priznal." Leta 2004 pa je doživel še eno prelomnico, saj se je romantično zapletel s pevko Stacy Ann Ferguson, svetu bolj znano pod odrskim vzdevkom Fergie, oziroma članico alternativne hiphop skupine The Black Eyed Peas. Pet let pozneje so zaigrali zvonovi v cerkvi v Malibuju. Leta 2013 sta dobila sinčka Axla Jacka, Josh pa je razkril: "Od nekdaj sem si želel postati oče. Nekoč sem želel pet, tudi šest otrok, a v zadnjih nekaj letih ugotavljam, da sta dva povsem dovolj." Očetovstvo mu je prineslo novo rojstvo. "Axl je prinesel transformacijo," priznava. Pa tudi to, kako mu ob sinu primanjkuje produktivnosti, ker si preprosto želi biti zraven vedno, ko se ta zbudi. "Najbolj skrb vzbujajoča je misel, da bi morda prišla leta, ko bo povedal, da si ne želi biti moj sin. Ali kaj podobnega.O sinu

Vem, da prihajajo - leta zmenkov, ljubezni, da mi bo na skrivaj vzel avto. Da me bodo s policijske postaje klicali ob treh zjutraj - temu se želim izogniti." Josh je vedno rad poudarjal, da se zelo trudi sinu pokazati, kaj pomeni biti dober človek, in da bosta s Fergie naredila vse, kar je v njuni moči, da postane dober fant. Vsaj tako je bilo mišljeno. Na začetku letošnjega septembra sta namreč oznanila slovo drug od drugega. Hollywoodski parček, ki je bil zgled marsikomu in še pred nekaj meseci deloval zaljubljeno do ušes, je vložil ločitvene papirje. Pa čeprav sta še pred nekaj leti dejala, da zaradi ločitve lastnih staršev v takšno situacijo nikoli ne želita postavljati lastnih otrok:

S Fergie sta se spoznala na snemaju serije Las Vegas

"Do 36. leta sem čakal, da zaprosim posebno dekle, in na to sem ponosen ..." S pevko sta se spoznala na snemanju serije Vegas, kjer je drzna svetlolaska gostovala z bendom. In Josheve prve besede, ki jih je namenil Fergie? "Kako si vroča ..." No, priznava, da mu je bila všeč že nekaj časa. Pozneje je bilo njuno razmerje dokaj umirjeno in ni bilo izpostavljeno očem javnosti, z izjemo občasnih govoric o nezvestobi in večji aferi, ki je leta 2009 zamajala temelje zakona. Nicole Forrester, striptizeta iz Atlante, je trdila, da naj bi se Josh med snemanjem v dotičnem mestu k njej zatekel po tolažbo.

Fergie kljub natolcevanjem ni zapustila moža: "Bili so težki časi, a povezali so naju bolj kot karkoli drugega," je takrat dejala. Danes obveščata javnost, da je med njima dokončno konec. Da želita proces ohraniti zaseben in otroku omogočiti kar se da normalno življenje. Ja, Josh Duhamel je mož preprostih odločitev in brezskrbnega sloga življenja. Zase pravi, da se velikokrat počuti kot stari oče: "Ker sem odraščal v okolici narave, še danes rad sadim, sedim na klopcah in se podam na pohode." Kratko in jedrnato pove: "Rad imam zanimiv nogomet, dobro pivo in prijetno dekle."

Besedilo: Neja Drozg

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story40/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 40/2017

Story 40/2017, od 28. 09. 2017