Julia Roberts in George Clooney KONČNO spet skupaj po dolgih 20 letih!

19. 11. 2022 | Vir: Story
Deli

Julia Roberts je ena najbolje plačanih igralk v Hollywoodu. Za igro v filmu Jeklene magnolije je prejela prestižno nagrado zlati globus, bila pa je tudi nominirana za oskarja.

Čeprav je v svetu filma znana kot ena najlepših žensk, je resnica ta, da se Julia (55) že leta trudi naravno postarati in zavrača vse vrste estetskih popravkov, zato je še vedno zelo zaposlena igralka. Po 20 letih se je vrnila k žanru romantične komedije, ko je z Georgeem Clooneyjem zaigrala v filmu Pot v raj oziroma v originalu Tickets to Paradise.

Lepa igralka se je rodila 28. oktobra 1967 v Georgi. Poleg Julie so ji nadeli še ime Fiona, ki pa ga ne uporablja. Stara je bile komaj štiri leta, ko sta se njen oče Walter Gradley in mama Betty Lou ločila. Mati se je ponovno poročila z Michaelom Moatsom, ki pa je bil zelo nepredvidljiv moški. Pogosto je imel izbruhe jeze in žaljive komentarje na račun Julie, zato njeno otroštvo z očimom ni bilo prav nič lahko. Nenehni izbruhi jeze in agresivno vedenje so zagrenili življenje tako Julii kot tudi njenemu bratu Ericu in sestri Lisi.

Čeprav je bil njen oče baptistične vere, je bila Julia vzgojena kot katoličanka. Leta 1977 je Julijin oče umrl zaradi raka, kar je igralka težko prebolela. Julia ima starejšega brata Erica in mlajšo sestro Liso, ki se prav tako ukvarjata z igralstvom, a niti približno nista tako uspešna kot Julia. Poleg njiju je imela Julia še polsestro Nancy, ki pa je leta 2014 naredila samomor, nekaj mesecev pozneje pa je po dolgem in težkem boju z rakom umrla tudi njena mama. Dve tragediji, ki sta Julijo zelo prizadeli.

Kot otrok si ni nikoli želela biti igralka, sanjala je namreč, da bi postala veterinarka. Po osnovni šoli je hodila v srednjo šolo Campbell, nato pa na univerzo Georgia. Že v srednji šoli pa jo je začelo privlačiti igranje. Kljub vsemu se je vpisala na kolidž, ki pa ga je kmalu zapustila in se odpravila v New York. Tam je začela obiskovati igralske tečaje, vmes pa je delala kot model, saj je potrebovala denar za življenje. Z manekenstvom v New Yorku je Julia nase opozorila predvsem zaradi privlačnega videza in nasmeha, s katerim navdušuje še danes. Agencija, ki je Julio zastopala, je počasi začela iskati filmske vloge, ki bi ji bile pisane na kožo. Prve vloge, ki jih je odigrala, so bile v nizkoproračunskih filmih, kjer je nastopila le nekaj minut in izrekla samo nekaj stavkov.

Ker je svojo kariero začela zelo mlada, je vse zelo zanimalo njeno zasebno življenje. Podrobnosti je sicer želela držati čim bolj stran od javnosti, kar pa ji ni najbolje uspevalo. Mediji so vedno našli način, kako izbrskati najbolj intimne podrobnosti iz njenega življenja. Igralka je bila v zvezi z irskim igralcem Liamom Neesonom (70), kanadskim igralcem Kieferjem Sutherlandom (55), Jasonom Patrickom (56), Matthewem Perryjem (53) in Benjaminom Brettom (58).

Leta 1991 je bila celo zaročena z igralcem Kieferjem Sutherlandom, s katerim sta se razšla tri dni pred poroko. Leta 1993 je spoznala pevca Lyleja Lovetta (65), v katerega se je noro zaljubila in se je z njim tudi poročila. Vendar je njun zakon po dveh letih razpadel. Julia je izjavila, da je prehitro vstopila v zakon, na katerega ni bila pripravljena, in da je bila slepo zaljubljena v zanimivega glasbenika. Takrat prav tako še ni bila pripravljena na vlogo matere, medtem ko si je Lovett zelo želel otroka. Zaradi različnih svetovnih nazorov in življenjskih poti zakonca nista našla načina, da bi skupaj nadaljevala pot.

Julia je leta 2001 na snemanju filma Mehikanka, kjer je igrala z Bradom Pittom (58), spoznala snemalca Daniela Moderja (53), ki je počasi osvojil njeno srce in s katerim je začela ljubezensko razmerje, ki se je na koncu končalo s poroko v Novi Mehiki. Povedala je, da je pravo ljubezen spoznala šele z Danielom, da je z njim dozorela in razumela, kaj je bistvo življenja, in da je Daniel njeno življenje povsem spremenil. Ko sta se spoznala, je bil poročen z Vero Steimberg, a se je kmalu po tem, ko je spoznal Julio, tudi ločil. Takrat so Julio nekateri poimenovali kar 'uničevalka zakonov', saj je, kot se je pisalo, ugrabila tujega moža. 28. novembra 2004 sta po zaslugi in vitro oploditve postala starša čudovitih dvojčkov – Hazel Patricie in Fiennesa Walterja (17). Tri leta pozneje se je paru rodil še sin Henry (15).

Julia je še danes videti fantastično. Pravi, da so za to po večini 'krivi' odlični geni in tudi trud, ki ga vlaga v zdravo življenje. Izogiba se botoksu in drugim posegom, prisega pa na pomoč nutricionistov in osebnih trenerjev. Kar se prehrane tiče, se drži pravil nutricionistke Carrie Watt, ki zagovarja kombinacijo 50 do 60 odstotkov ogljikovih hidratov in 20 do 25 odstotkov beljakovin ter 20 odstotkov maščob. Za zajtrk si po navadi pripravi jajca ali granolo s sadjem in jogurtom. Za kosilo ima solato s piščancem na žaru ali pa piščanca z artičokami. Za večerjo pa si rada privošči orado ali lososa, črni riž in avokado. Prisega na vodo in vsake toliko si za desert privošči košček čokolade.

Napisala: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec