Julia Roberts je najraje mama

5. 5. 2017 | Vir: Lady
Deli

Čeprav je Julia igranje spoznala že kot otrok, ni sanjala o tem, da bo nekoč igralka, bolj si je želela postati veterinarka. A želja po tem, da bi igrala, se je v njej prebudila v najstniških letih, zato je popokala kovčke in se preselila v New York, kjer se je poskušala prebiti v ospredje.

Da ji je to tudi uspelo, ni kriv le izjemen talent, temveč tudi njen lep obraz. Tako Julia danes ni le ena od najbolje plačanih igralk na svetu, ampak po mnenju revije People tudi ena izmed najlepših žensk, ki je kljub čudoviti službi, kot jo sama imenuje, še vedno zelo preprosta. Najraje od vsega pa je mama svojih treh otrok!

Igralski talent ima v krvi

Igralski talent je bil danes 49-letni Julii Fioni Roberts položen v zibko, saj sta bila igralca tudi njena starša, mama Betty Lou in oče Walter. Dekle je odraščalo tam, kjer se je rodilo, v mestecu Smyrna v ameriški zvezni državi Georgia, družbo pa sta ji delala starejši brat Eric in sestra Lisa, s katerima je Julia že od malih nog igrala, saj sta starša vodila igralske delavnice. Julia kot otrok vseeno ni sanjala o tem, da bo igralka, temveč veterinarka, a je pozneje ugotovila, da je zadnje le malce preveč zahtevno delo, kaj šele študij. Odločila se je, da se raje vpiše na študij novinarstva na državni univerzi Georgia, vendar ga ni zaključila. Preselila se je namreč v New York, kjer sta že živela njen brat in sestra, ter se tudi sama poskusila prebiti v ospredje kot igralka.

Od modela do igralke

Julia je danes ena od najbolje plačanih igralk na svetu, saj za vsak film, v katerem igra, zasluži vsaj 20 milijonov dolarjev, če ne več. A ni bilo vedno tako. Njeni igralski začetki niso bili najlažji pa tudi ne najbolje plačani, saj je bila v New Yorku, kjer je začenjala svojo kariero, le ena izmed številnih igralcev, ki so si želeli uspeha. Da bi preživela, je opravljala različna dela, nekaj časa je delala celo kot model, vmes pa je pilila svoj igralski talent. A lep obraz in izjemen talent preprosto nista mogla ostati neopažena, zato je Julia pri rosnih 21 letih dobila svojo prvo konkretno vlogo.

Ob Justinu Batemanu in Liamu Neesonu je zaigrala v filmu Satisfaction. Prav z Nessonom se je tudi zapletla v strastno romanco, o kateri se je takrat veliko govorilo, saj je bila med igralcema velika razlika v letih. Par se je po letu dni sicer razšel, igralkina kariera pa je vzcvetela. Julia je dobila vlogo mlade Shelby v filmu Jeklene Magnolije (1990), ki ji je prinesla nominacijo za oskarja kot tudi prvega zlatega globusa za najboljšo stransko igralko.

Vloga, ki ji je prinesla drugo nominacijo za oskarja ter še en zlati globus za najboljšo igralko, pa je bila vloga prostitutke Vivian v filmu Lepo dekle (1989), v katero se zaljubi uspešen poslovnež Edward, ki ga upodablja Richard Gere. S tem filmom si je Julia utrdila mesto v igralski meki ter vse do danes zaigrala v številnih bolj ali manj uspešnih filmih, kot so triler V postelji s sovražnikom (1991), romantična komedija Notting Hill (1999) ter tudi vloga okoljske aktivistke Erin Brokovich (200) v istoimenskem filmu, s katero si je prislužila oskarja za najboljšo igralko. Ena od njenih zadnjih vlog, ki je ne smemo pozabiti omeniti, pa je vloga pisateljice Liz Gilbert v filmu Jej, moli, ljubi (2010).

Najraje je z družino

julia roberts

Ljubezensko življenje lepe igralke je bilo nekoč zelo pestro, saj je bila kar nekajkrat noro zaljubljena, z igralcem Kieferjem Sutherlandom zaročena, s kantri glasbenikom Lylom Lovettom pa celo poročena. Pravega moškega in očeta svojih otrok je našla v snemalcu Danielu Moderju, s katerim sta se seznanila na snemanju filma Mehikanka, se zaljubila in leta 2002 tudi poročila. Danes sta ponosna starša treh otrok – dvojčkov Hazel Patricie in Phinnaeusa 'Finna' Waltera (12 let) ter sinka Henryja (9), ki jim posvečata vsak prost trenutek. Julia je v prostem času namreč najraje mama in počne vse stvari, ki jih mame pač počnejo. Ko ima kaj čas zase, pa ga najraje posveti pletenju, branju zanimivih knjig in jogi, ki jo preprosto obožuje.

Tina Ambrožič