Julia Roberts je skoraj zavrnila vlogo v filmu, ki je utrdil njen zvezdniški status

Vlogo v filmu 
Čedno dekle je 
skoraj zavrnila. (foto: Profimedia Profimedia, United Archives) Profimedia Profimedia, United Archives
Vir: Nova
4. 4. 2019

Igralka Julia Roberts pravi, da danes kulturna in politična klima nista naklonjeni filmom, kot je Čedno dekle.

Ameriška igralka Julia Roberts (51) je zaslovela s filmom o prostitutki Vivian Ward, ki ji je uspelo omrežiti bogataša, ki ga je zaigral Richard Gere (69). “Menim, da danes takega filma ne bi mogla posneti,” je pred kratkim igralka izjavila v enem od intervjujev. “Po moje film ne bi bil deležen take pozornosti kot leta 1990, ko je bil posnet.” Ko so izbirali glavno igralko, jih je bilo v ožjem izboru kar osem, a danes si filma brez Julie Roberts sploh ne moremo predstavljati.

Julia pa je tudi povedala, da je skoraj zavrnila vlogo v filmu Notthing Hill, ki jo je tudi izstrelila med še večje zvezde. “Si lahko mislite, da nisem želela igrati Anne Scott. Ko sem prvič prebrala scenarij, se mi je zdel tako grozen, da sem si rekla, v tem filmu pa ne bom igrala. Le katera bi si želela igrati filmsko zvezdnico, ki se zaljubi v lastnika male knjigarne?” No, na koncu je vlogo le sprejela in film je prejel kar nekaj nagrad in še danes velja za eno najlepših romantičnih zgodb, prav tako kot tista v Čednem dekletu. “No, seveda danes na vse skupaj gledam drugače in film je zame kot mali dragulj.”

Dve leti pozneje je Julia posnela film Mehikanka, v katerem je zaigrala skupaj z Bradom Pittom (55). In prav med snemanjem tega filma je spoznala svojega sedanjega moža, snemalca Dannyja Modera (50). Prav začetek njune ljubezenske zgodbe je bil eden večjih škandalov v Hollywoodu. Julia je bila namreč takrat v resnem razmerju z igralcem Benjaminom Brattom (55), pred tem pa je že bila poročena s kantri pevcem Lyleom Lovettom (61). Tudi Danny ni bil samski, saj je bil v tistem času, ko je spoznal Julio, poročen z vizažistko Vero Steimberg (46).

“Nisem si mogla pomagati. Ko sem namreč spoznala Dannyja, sem vedela, da je to tisto, kar sem čakala,” pravi Julia o ljubezni na prvi pogled. “Samo z njim sem si želela biti, pa čeprav sem vedela, da bom zaradi tega v velikih težavah, če pustim čustvom prosto pot.” Njuna afera je trajala nekaj več kot leto dni. Potem je igralka prekinila zvezo z Brattom in mu povedala, da je že dlje časa zaljubljena v drugega. Medtem je tudi Danny zapustil soprogo in leta 2002 sta se poročila na Julijinem ranču v Novi Mehiki. V zakonu pa sta dobila tri otroke, dvojčka Hazel in Phinneausa (14) ter sina Henryja (11).

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia