Julia Roberts misli, da danes ne bi mogla posneti filma Čedno dekle

Julia Roberts
Poleg Susan Sarandon je bila Julia Roberts največja zvezdnica v Prijateljih. Zaigrala je Susie Moss, Chandlerjevo sošolko iz osnovne šole, ki se je prišla maščevat. (foto: Profimedia Profimedia, Afp) Profimedia Profimedia, Afp
18. 3. 2019

51-letna Julia Roberts se je proslavila z vlogo prostitutke v filmu, ki se je marsikomu vtisnil v spomin: seveda govorimo o Čednem dekletu oziroma o Pretty Woman. Zdaj pa je v pogovoru za Guardian razkrila svoje prepričanje, da ta film danes ne bi niti približno dosegel take priljubljenosti, kot jo je leta 1990.

"Mislim, da današnja politična in kulturna klima tega ne bi odobravali. Ne mislim, da bi danes lahko posnela ta film," je dejala igralka.

Omenjeni film namreč govori o prostitutki, ki se zaljubi v bogatega poslovneža - glavni moški lik je odigral Richard Gere. Za vlogo prostitutke se je potegovalo kar osem igralk, a je pripadla ravno Julii.

Julia Roberts

Igralka je še razkrila, da bi skoraj zavrnila vlogo v še eni njeni romantični komediji, v znanem filmu Notthing Hill. "Nisem hotela igrati vloge Anne Scott. Ko sem prvič prebrala scenarij, sem pomislila, da je grozen. Kdo bi hotel igrati filmsko zvezdnico, ki se zaljubi v lastnika knjigarne?", pravi Julia. No, danes na ta film gleda v drugačni luči, zdi se ji pravi mali dragulj.

Julia Roberts danes živi umirjeno družinsko življenje z možem Danielom. Imata tri otroke,  dvojčka Hazel in Phinnaeusa ter sina Henryja.