Julio Iglesias se vrača na Kitajsko

Julio Iglesias (foto: Story Press) Story Press
Vir: Story
13. 4. 2013

Pevec Julio Iglesias (69 let) je živa legenda in eden izmed tistih glasbenikov, ki so po vsem svetu prodali največ plošč. Na Kitajskem je celo najbolj priljubljen tuji glasbenik. In po 20 letih se spet vrača tja.

Prejel je dve prestižni nagradi, ki mu jih je predal kitajski mega zvezdnik Lang Lang, eden izmed najbolj vplivnih mladih svetovnih glasbenikov. Poleg tega je osvojil nagrado za prvega in najbolj popularnega tujega zvezdnika vseh časov na Kitajskem, vpisal pa se je tudi v Guinnessovo knjigo rekordov kot najbolje prodajani latino izvajalec na svetu.

Julio bo na Kitajskem imel tri koncerte. Ob tej priložnosti bo promoviral svoj multiplatinasti album. Verjetno je eden izmed vzrokov za njegovo neverjetno priljubljenost tudi to, da je sposoben peti v kar 12 jezikih. In do danes ni nihče presegel njegovega rekorda 80 albumov v 12 jezikih.

Njegova kariera traja že neverjetnih 45 let in nič ne kaže, da bi se v bližnji prihodnosti tudi ustavila. Se pa tudi sam strinja z ugotovitvijo, da so se časi spremenili in da je danes za glasbenike mnogo težje kot nekoč.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 16/2013

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 16/2013

Story Story 16/2013, od 10. 04. 2013