Justin Bieber: Največji zaslužkar med mladimi zvezdniki

Justin Bieber (20): 80 milijonov dolarjev (foto: profimedia) profimedia
Vir: Nova
8. 12. 2014

Kanadski glasbenik Justin Bieber je resnici na ljubo zadnji dve leti bolj znan po svojem neprimernem vedenju kot pa po glasbenih stvaritvah, a je kljub temu zasedel prvo mesto Forbesove lestvice največjih zaslužkarjev med slavnimi osebami, mlajšimi od 30 let.

Dvajsetletni ljubljenec najstnic Justin Bieber ima za seboj težko leto. Večkrat se je razšel in pobotal s svojo prvo veliko ljubeznijo, igralko in pevko Seleno Gomez, poleg tega pa je imel kar nekaj težav z roko pravice, zato ni čudno, da na kariernem področju ni kaj dosti postoril in da je svoj zadnji album Journals objavil decembra lani. No, očitno pa mu tudi v takšnih okoliščinah niti slučajno ni treba skrbeti, kako bo plačal račune, saj ga je revija Forbes razglasila za največjega zaslužkarja med zvezdniki, ki še niso dopolnili 30 let.

Mimogrede, med prvimi desetimi na lestvici je kar devet glasbenikov, edina predstavnica igralcev je 24-letna Jennifer Lawrence, ki ji je pripadlo sedmo mesto. Med junijem 2013 in junijem 2014 je Justin zaslužil kar 80 milijonov dolarjev! Bančni račun mu je v največji meri napolnila svetovna turneja Believe, saj je na 67 koncertih zaslužil kar 70 milijonov ameriških zelencev. Justin je v tem pogledu torej prekosil celo fante iz noro popularne britanske zasedbe One Direction, ki se lahko pohvalijo s 75 milijoni dolarjev zaslužka v zadnjem letu dni, in tudi glasbenico Taylor Swift, ki je zaslužila 64 milijončkov. Ob tem, da omenjeni glasbeniki vendarle nekaj počnejo v življenju, v nasprotju s čedalje bolj težavnim Justinom. Ta je moral plačati 80 tisoč dolarjev za obnovo sosedove fasade, ki jo je obmetaval z jajci, 11 tisoč dolarjev ga je stalo to, da je sredi Nemčije zapustil svojo opico, 50 tisočakov pa je zaradi vožnje v vinjenem stanju odštel v dobrodelne namene. Če pomislimo, da so bili to le nekateri javnosti znani prestopki mladega zvezdnika, lahko logično sklepamo, da je moral za svoje nepremišljeno in predvsem izredno bedasto vedenje v zadnjem času odšteti še veliko več. A – kot vidimo – si vse te kazni lahko mirno privošči ...

  1. Justin Bieber (20): 80 milijonov dolarjev
  2. One Direction, (povprečna starost 21): 75 milijonov dolarjev
  3. Taylor Swift (24): 64 milijonov dolarjev
  4. Bruno Mars (29): 60 milijonov dolarjev
  5. Rihanna (26): 48 milijonov dolarjev
  6. Miley Cyrus (22): 36 milijonov dolarjev
  7. Jennifer Lawrence (24): 34 milijonov dolarjev
  8. Lady Gaga (28): 33 milijonov dolarjev
  9. Avicii (25): 28 milijonov dolarjev
  10. Skrillex (26): 18 milijonov dolarjev

Tim Jeras