K nam prihaja legenda iz serije Princ z Bel Aira

DJ Jazzy Jeff (foto: promocijsko gradivo) promocijsko gradivo
3. 10. 2014

Konec meseca bo Ljubljano obiskal legendarni DJ Jazzy Jeff, zvezdnik serije Princ z Bel Aira, trikratni gramijevec ter vezni člen med koreninami hip hopa in sodobno urbano glasbo.

DJ Jazzy Jeff je pohod po malih ekranih in lestvicah začel z Willom Smithom. Fanta sta se v anale zapisala tudi s tem, da sta posnela prvi dvojni rap album na vinilu, leta 1989 s pesmijo Parents just don't understand pospravila sploh prvi raperski grammy, Jazz pa je z DJ Cash Moneyem utemeljil t. i. tehniko transfrom skrečanja.

Sledil je podpis založniške pogodbe z Russellom Simmonsom (Def Jam), turneje z Run DMC in Public Enemy, albumi in singli Summertime, Girls ain't nothing but trouble ter Boom! Shake the room pa so se skupaj prodali v več kot 10-milijonski nakladi.

Jazzy

Vrhunski turntablist in mojster glasbene produkcije se je po Willovem preskoku v Hollywood posvetil glasbi, v Filadelfiji odprl vrhunski studio A Touch of Jazz, snemal mikstejpe, še vedno sodeluje tudi pri nekaterih Willovih solo projektih in občasno nastopi z njim, kot predavatelj pa redno gostuje na cenjenih delavnicah, kot je Red Bull Music Academy in snema mixe za franšize, kakršna je Boiler Room.

V ljubljanskem klubu Cirkus bo nastopil v sredo, 29. oktobra!