Kaj danes počne Monica Lewinsky?

Kaj danes počne Monica Lewinsky? (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
10. 9. 2017

Monica Lewinsky je postala slavna avgusta leta 1998, ko je takratni ameriški predsednik Bill Clinton priznal, da je imel z njo seksualno afero ...

Takrat 22-letna Monica Lewinsky je bila v Beli hiši neplačana praktikantka. Verjetno se ji niti sanjalo ni, da se bo zapletla s takrat 49-letnim predsednikom Billom Clintonom. A zgodilo se je prav to in nastal je velik politično-seksualni škandal.

Sprva je Clinton zanikal kakršnokoli povezavo z mladenko, tudi ko se je zagovarjal pred preiskovalci. "Nikoli nisem imel stikov s to žensko," je govoril.

No, vendar pa se je po določenem času le odločil spregovoriti in povedati resnico. "Nisem želel lagati, le družino sem hotel zaščititi pred sramoto in posmehovanjem," je dejal. Priznal je, da sta z Monico Lewinsky imela stike, a da je vedno šlo le za oralni seks. Kot nalašč je Monica na prigovarjanje prijateljice skrila modro obleko, na kateri so bili sledovi sperme, da bi lahko pozneje dokazala, da je res imela stike s predsednikom.

Kakšno leto po aferi je imela Monica intervju z razvpito Barbaro Walters in ji priznala afero ter se opravičila družini Clinton zaradi nastale škode. Dejala je, da takrat sploh ni pomislila na posledice svojih dejanj. Povedala je tudi, da od Clintona ni prejela nobenega denarja za molk. No, so ji pa drugi ponujali vrtoglave zneske, da bi razkrila podrobnosti afere. Tudi 10 milijonov dolarjev. Čeprav bi marsikdo pomislil, da jih je sprejela, ni bilo tako. Priznala je celo, da so bili trenutki, ko je pomišljala na samomor. No, vendar tega ni storila in se je raje preselila v Anglijo, kjer je doštudirala psihologijo. Pozneje se je vrnila v Ameriko in danes živi na Manhattnu. Dela kot predavateljica na univerzi in se je specializirala na problematiko mladih, ki trpijo zaradi nasilja vrstnikov.

Po aferi s Clintonom ni imela nobene bolj resne ali dlje trajajoče zveze. Verjame, da ji to dejanje iz mladosti še vedno sledi in da se ga do konca življenja ne bo mogla otresti. "Še vedno, pa čeprav je od afere že 20 let, se počutim krivo," danes priznava Monica, ki je sicer hčerka židovskih priseljencev, ki so pred nacisti pobegnili najprej v El Salvador in pozneje v Ameriko. Mama Monice Lewinsky, Marcia Lewis, naj bi bila dolga leta ljubica opernega pevca Placida Dominga. Takrat so za Monico pisali, da je v družini, da so ženske iz družine Lewinsky rade ljubice.

Po škandalu se je Monica vrgla v dizajniranje torbic, pozneje pa je oglaševala izdelke za hujšanje. Njen prijatelj je medijem razkril, da ni imela nikoli daljše zveze, ker naj bi bila še vedno zaljubljena v Billa. No, kakorkoli že, življenje gre naprej, afera pa bo za vedno ostala ena najbolj vročih.

Priporočamo