Kaj pijejo kronane glave? Princ Charles prisega na višnjevec, kraljica Elizabeta pa na koktejl!

Kaj pijejo kronane glave? Princ Charles prisega na višnjevec, kraljica Elizabeta pa na koktejl! (foto: Profimedia) Profimedia
23. 12. 2018

Božič v britanski kraljevi družini je drugačen zaradi številnih pravil, a hkrati tudi poseben zaradi ponudbe pijače, ki je ob praznikih na voljo. Vsak član kraljeve družine namreč ima svojo priljubljeno pijačo, ki jo pije v prazničnem času.

Tudi kronane glave so krvave pod kožo, saj si za praznike radi privoščijo kakšen kozarec alkoholne pijače. Kaj jim je torej najbolj pri srcu?

Princ Charles najraje spije kakšen višnjevec, ne bo pa se zmrdoval niti nad martinijem, ki ga tvorita džin in pelinkovec. Njegova sinova, princa William in Harry, uživata ob kozarcu piva. Verjetno sta ljubezen do te pijače podedovala po dedku, princu Philipu, ki prav tako najraje spije pivo. Ima pa tudi priljubljeno zamo - prisega na pivo Booddingtons.

Williamova soproga Camilla med božičnim slavjem pije džin-tonik, vojvodinja Kate pa uživa v rdečem vinu. Prav tako je ljubiteljica viskija, saj si rada privošči Jacka Danielsa.

Kraljica Elizabeta II. pije koktajl, ki se imenuje Zaza. Gre za mešanico sladkega, francoskega rdečega vina in džina. No, medtem ko bodo vsi uživali v svojih pijačah, se bo Meghan Markle zaradi nosečnosti odpovedala alkoholu in bo nazdravila z brezalkoholno pijačo.

Priporočamo