Kaj se dogaja s princem Philipom? Vnuk Harry je za vsak primer že v samoizolaciji!

Kraljica Elizabeta II in princ Philip. (foto: Ken Goff Rota/Goff Photos/Profimedia) Ken Goff Rota/Goff Photos/Profimedia
24. 2. 2021

Britansko javnost zelo skrbi za zdravje 99-letnega soproga kraljice Elizabete II.

Princ Philip je zdaj že več dni v bolnišnici, kamor so ga - po poročanju tujih virov - sprejeli preventivno. Pred odhodom v bolnišnico se je nekaj dni slabo počutil, iz Buckinghamske palače pa o drugih podrobnostih glede njegovega počutja ne poročajo.

Princ Philip, ki je sicer glede na svoja leta zelo dobrega zdravja, je v bolnišnico prišel brez pomoči reševalcev - sam. Odhod tja mu je priporočil osebni zdravnik. A kot pravi poznavalka kraljeve družine, Penny Junior, si sama ne bi želela biti med osebjem, ki skrbi za princa, saj ta postane nervozen, če se drugi preveč ukvarjajo z njim in zna biti precej neprijeten.

Čeprav Buckinghamska palača skuša pomiriti britansko javnost, pa je dodatno vznemirjenje povzročila novica, da se je Philipov vnuk, princ Harry, skupaj z nosečo soprogo Meghan in sinom Archiejem odločil za samoizolacijo v domu v Kaliforniji. Tako bi lahko, če bi se dedku stanje poslabšalo, takoj odpotovali v ZDA.

Vsi upajo, da bo princ Philip uspešno okreval in da je res posredi samo slabost, kar je pri njegovi starosti povsem razumljivo.